*** София.От 10.00 часа в зала Асен Златаров на ХТМУ, бул.

...
***
София.От 10.00 часа в зала Асен Златаров на ХТМУ, бул.
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 29 март 2023 г.

***

София.
От 10.00 часа в зала " Асен Златаров " на ХТМУ, бул. " Климент Охридски " № 8 ще стартира тържественото честване на 70-годишнината на Университета. На събитието ще участва президентът Румен Радев, който ще посети и лаборатории по инженерна химия на университета, а също по този начин и Библиотечно-информационния център.

***
София.
От 19.50 в " Гранд Хотел София " президентът Румен Радев ще бъде хазаин на обичайна вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

***
София.
От 10.00 часа служебното държавно управление ще организира постоянно съвещание.

***
София.
От 9.30 часа на The steps, ул. " Братя Миладинови ", 12 районният шеф на Амнести Интернешънъл за Европа Нилс Муижниекс ще разяснява изводите на отчета за България и района.

***
София.
От 11.00 часа кметът Йорданка Фандъкова ще ревизира построяването на детска градина в регион " Витоша ". Детската градина се намира на ул. " Мусала " № 7, кв. " Павлово-Бъкстон ".

***
София.
От 14.00 часа в хотел " Маринела ", зала " Киото " ще се организира Форум " Да! На българската храна ". В него ще взе участие министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте-институт ще бъде показана книга, отдадена на първите български архитектки.

***
Бургас.
От 16.00 часа в Експозиционен център " Флора " ще стартира церемонията по награждаването на учениците, номинирани в надпреварата по британски език за пети клас " Let`s have fun! ".

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен дом НХК ще стартира " Провинциални анекдоти " от Александър Вампилов.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл " Адриана Будевска " ще стартира " Училище за татковци ".

***
Видин./Русе/Силистра/Кардам
От 10.00 часа на граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и Кардам Националната асоциация на зърнопроизводителите провежда ефикасни протестни дейности с искане да не се удължава за България действието на Регламент Европейски Съюз 2022/870, касаещ безмитния импорт на артикули от селскостопански генезис от Украйна. Очаква се на митинга във Видин да участва министърът на земеделието Явор Гечев и ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов.

***
Видин.
В 13.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция конференция ще даде ръководителят на партия " КОД " доктор Петър Москов. Участие ще вземе и заместник-председателят на партията Росица Рачева.

***
Видин.
От 16.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция във Видин конференция ще даде управлението на ПГ Проф. доктор Асен Златаров, на която ще разгласят резултатите от Националния конкурс за есе, лирика и прозаичност на тематика " Асен Златаров " и ще връчат премиите на спечелилите. Официално ще показват и програмата за идните празнувания във връзка 60-годишнина на гимназията.

***
Враца.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Община Враца ще се организира конференция по план " Образователни институции с отговорност към околната среда ".

***
Враца.
От 11.00 часа във фоайето на Регионален исторически музей, бул. " Христо Ботев ", 2 Община Враца, РИМ-Враца и Фондация " Америка за България " откриват обновената експозиция " Врачански съкровища ".

***
Добрич.
От 11.00 часа в дребната зала на Общината ще се организира брифинг във връзка началото на общинската акция " Седмица на здравето ", която ще се организира от 3 до 7 април 2023 година

***
Стара Загора. /с. Хрищени
От 11.00 часа ще се състои изнесен брифинг на заместник-кметът на града Радостин Танев по отношение на започване на почистването на противозаконните замърсявания на територията на общината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР