*** София. От 10.00 часа пленарно заседание. *** София. От 10.00 часа, Главна дирекция Национална

...
***
София.
От 10.00 часа пленарно заседание.
***
София.
От 10.00 часа, Главна дирекция Национална
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 13 април 2023 г.

***

София.

От 10.00 часа пленарно съвещание.

***

София.

От 10.00 часа, Главна дирекция " Национална полиция ", ще се състои брифинг по отношение на подхванатите от Министерство на вътрешните работи ограничения за гарантиране на сигурността и сигурността на жителите в дните към Великден.

***

София.

От 10.00 до 11.30 часа на площад " Света Неделя " ще се организира обичайното боядисване на великденски яйца и спортни игри, в което ще се включат деца от столичните детски градини.

***

София.

От 11:00 часа министър-председателят Гълъб Донев и министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков ще пуснат за придвижване 6,5 километра от сектора сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Драгоман на автомагистрала " Европа ".

***

София.

От 11.00 часа, Министерството на земеделието, зала " Голям колегиум ", заместител изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) доктор Галя Викьова ще показа на брифинг данни за осъществените инспекции по отношение на настъпващите Великденски празници.

***

София.

От 11.30 часа ще потегли празничната лития, водена от свещенослужители на Софийска света митрополия и деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца. Шествието ще доближи до храм " Света Вмчца Параскева ".

***

София.

От 14:30 часа - проява с алкоочила на обект на " Петрол " АД на гара Яна. Започва акцията " С избистрен разум зад кормилото ", проведена от Българската петролна и газова асоциация, подкрепена от Министерството на вътрешните работи и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

***

Бургас.

От 10.30 часа в НЧ " Пробуда 1880 " ще стартира великденска багрилница за дребни и огромни. Изложба на великденски сувенири, уредник е НЧ " Пробуда 1880 ".

***

Бургас.

От 12.00 часа в градинката до Часовника ще стартира " Багрилница за Великден ", уредник е Регионален исторически музей - Бургас и битова група за фолклорни песни " Златен кестен " при НЧ " Васил Левски 1937 ", кв. Горно Езерово.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще стартира " Оскар " от Клод Мание. Гостува язвителен спектакъл " Алеко Константинов ".

***

Варна.

От 18:00 часа - Спас Спасов с галерия " Земята " в Художествения музей " Георги Велчев ".

***

Варна.

От 19.00 Театрално-музикален продуцентски център - Варна показва Великденски концерт с диригент Кръстин Настев.

***

Плевен.

От 11.00 часа министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов ще даде старт на строителството на нов цех на френската компания " Малтери Суфле България ".

***

Пловдив.

От 10:30 часа ще се организира креативно ателие - " Оцвети, изрежи и си направи подложка за яйце ", част от Великденска почивка в Регионален природонаучен музей-Пловдив.

***

Стара Загора.

От 10.30 часа в двора на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец " ще се състои самодейността " Писани яйца, шарени " - боядисване на яйца.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Зоопарк Стара Загора ще се състои самодейността " Цветен Великден с деца и животни " - занимателни игри, просветителни лекции, майсторене на цветна тематична декорация и изрисуване на детски личица.

***

Стара Загора.

От 11.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 15.00 часа в Регионален исторически музей ще се състои креативна работилничка " Пъстър Великден ". Предварителна поръчка на тел. 042/ 919 -214.

***

Шумен.

От 11:00 часа в зала 203 на община Шумен ще се организира съвещание на Консултативен съвет.

***

Ямбол.

На Велики четвъртък на минувачите на площад " Освобождение " ще бъдат раздадени 700 дребни козунаци, подарък от Община Ямбол и Професионална гимназия по туризъм " Алеко Константинов " за идния ярък християнски празник.

***

Ямбол.

От 11.15 часа Евдокия Янкова, секретар на Народно читалище " Зора-1945 " - Ямбол, ще опише за традициите на празника Възкресение Христово, а деца ще боядисват великденски яйца с екипа на читалището.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР