*** София. От 09.45 часа в Гранд хотел София, гр. София, ще

...
***
София.
От 09.45 часа в Гранд хотел София, гр. София, ще
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 26 октомври 2022 г.

***

София.

От 09.45 часа в " Гранд хотел София ", гр. София, ще се организира конференция на в. " Капитал " и специфичния план " Капитал Градове " на тематика " Среща на бизнеса в Софийска област "

***

София.

От 10.00 часа в Централата на КТ " Подкрепа " - ул. " Ангел Кънчев " 2, ще се организира конференция на тематика " Задълбочаване на проблемите във от ден на ден администрации в страната и повишаване на напрежението измежду работещите ". Участие ще вземат: Кремена Атанасова - ръководител на Синдикат на административните чиновници " Подкрепа " ; Ваня Григорова - стопански консултант на президента на КТ " Подкрепа ".

***

София.

От 10.00 часа в Министерския съвет, служебното държавно управление ще организира постоянно съвещание

***

София.

От 10.30 часа, Академия на Министерство на вътрешните работи, ще се състои тържествена гала, на която курсанти от факултет " Полиция " и " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Академията на Министерство на вътрешните работи, ще получат своите дипломи.

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика: " Причини за положението на страната и благоприятни условия за смяна към по-добро ".

***

София.

От 12.30 часа в Литературен клуб " Перото " (пл. България № 1, НДК) ще се организира вторият от стартиралата през тази година поредност от семинари за здравни публицисти, отдадени на редките заболявания. Организатор е компанията Swixx BioPharma България. Темата на семинара е " Диагностика на болест на Гошé в детска възраст ", а мотивът за срещата е Месецът на осведомеността за Болестта на Гошé - октомври.

***

София.

От 13.00 часа президентът Румен Радев ще организира съвещания с парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

***

София.

От 14.00 часа в централата на Политическа партия АБВ на улица " Врабча " 23, ще се организира конференция на Политическа партия АБВ. Темата е " Общополитическата обстановка, вероятности пред страната " и " Състояние на българската енергетика "

***

София.

От 18.00 часа в " Дом на киното ", ул. " Екзарх Йосиф " № 37, ще се организира конференция във връзка формалното разкриване на превенционната акция " Виждаш ли ме? ". Събитието се провежда от Националната комисия за битка с трафика на хора и фондация " Кампания А21 ".

***

Балчик.

От 13.00 часа в Държавния културен институт-Културен център " Двореца " в Балчик, ще бъде открита ХVI Национална среща " Добри практики " с тематика " Музеят през днешния ден - провокациите на пандемията и нови вероятности за развиване ". Националната среща ще продължи до 28 октомври 2022 година

***

Благоевград.

От 11.00 часа в зала № 5 на община Благоевград, ще се организира постоянната конференция на Радослав Тасков-председател на Общински съвет

***

Велико Търново.

От 09.30 часа в църквата " Успение Богородично " ще бъде отслужена света литургия за Димитровден

***

Велико Търново

От 11.00 часа от църквата " Успение Богородично " ще тръгне литийно шествие към църквата " Св. Димитър Солунски "

***

Велико Търново.

От 11.15 часа в църквата " Св. Димитър Солунски " ще бъде маркиран празникът Димитровден

***

Велико Търново.

От 13.00 часа на площада пред крепостта Царевец ще бъде открит макет " Средновековен Царевец ". Той е направен по самодейност на Ротари клуб - Велико Търново, с поддръжката на Община Велико Търново

***

Велико Търново.

От 16.00 часа в конферентната зала на хотел Алегро, ще се състои церемонията по връчване премиите " Лекар на годината 2022 ".

***

Враца.

От 12.40 часа в Районен съд - Враца ще се организира лекция по Образователната стратегия на Висш съдебен съвет " Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ". Участие в нея ще вземат възпитаници от ППМГ " Акад. Иван Ценов " - Враца. Лектор ще е арбитър доктор Вероника Бозова, а тематиката - " Конституцията на Република България ".

***

Враца.

От 19.00 часа в киносалон Военен клуб-Враца, ще бъдат маркирани 125 години Военен клуб-Враца - Празничен концерт с присъединяване на Представителен отбор на въоръжените сили.

***

Враца.

От 19.00 часа в огромна сцена на ДКТ ще бъде сложена постановката " Омразна обич "

***

Плевен.

От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Плевен ще се организира конференция във връзка началото на курс " Визуална публицистика " - нова самодейност на Народно читалище " Съгласие 1869 ". Участвие в конференция ще вземе ръководителят на курса Любомир Бенковски - Бенджи.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в залата на Административната постройка на МТСП - Стара Загора, с адрес: ул. " Стефан Караджа " № 8, етаж 4, ще се организира конференция, на която трите организации към Министъра на труда и обществената политика, ще показват резултатите от активността си за предходния месец, както и други настоящи за момента тематики.

***

Стара Загора/ с. Горно Ботево.

От 09.00 часа ще стартира празника на с. Горно Ботево във връзка Димитровден

***

Стара Загора/ с. Калояновец.

От 10.00 часа, в залата на НЧ " Възраждане 1927 " в село Калояновец ще бъде маркирана тържествено 151-та годишнина от основаването на ОУ " Отец Паисий ".

***

Стара Загора/с. Лозен.

От 11.30 часа в с. Лозен ще бъдат маркирани 130 години храм " Св. Димитър " в с. Лозен и

празник на селото

***

Стара Загора.

От 14.00 часа в Детски отдел на библиотека " Родина ", ще се състои Мултимедийна презентация за Паисий Хилендарски, викторина, литературно четене и креативно ателие за разработване на хартиени перодръжки и мини брошура с текст от " История славянобългарска ". Гостуват учениците от 3.Б клас на IX ОУ " Веселин Ханчев "

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в Република България " Захарий Княжески " ще се състои музикално - лиричен театър на Детска театрална студия " Метроном " на НУМСИ " Христина Морфова " - " Избраният път ". Постановка на Боряна Кисьова

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в " Зала " Байер " ще се състои събитието " Вечер с нас " - Светлозар Желев пред Велизара Цонева за литературата и още нещо...

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичен спектакъл ще бъде сложена постановката " Иконите спят " - създател и режисьор Елица Йовчева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР