София. Освен физическо развитие, спортът създава дисциплина и разтоварва психиката.

...
София. Освен физическо развитие, спортът създава дисциплина и разтоварва психиката.
Коментари Харесай

Милка Михайлова, ръководител на спортен клуб: Освен физическо развитие, спортът създава дисциплина и разтоварва психиката

София. Освен физическо развиване, спортът основава дисциплинираност и разтоварва душeвността. Това сподели за предаването „ Перничани – потомците на Кракра “ на Радио „ Фокус “ Милка Михайлова, началник на едноименен лекоатлетически състезателен клуб. Според нея възрастта и тежестта на децата не трябва да ги стопират да спортуват. Тя изясни, че във връзка началото на образователната година взаимно с Община Перник и кметство „ Изток “ ще се провежда шампионат „ Да стартираме учебно заведение с лека атлетика “ - атлетическо спортно мероприятие на стадион „ Металург “. Михайлова добави, че другите възрастови групи ще тичат в разнообразни дистанции, като децата родени сред 2012 година и 2007 година ще бягат 1,2 км, а тези сред 2006 година и 2002 година - 2,4 км. По нейни думи присъединяване ще вземат всички учащи деца, а всеки приключил бягането ще получи премия.
Милка Михайлова сподели още, че от 4 години се стреми да притегли децата да се занимават с някакъв спорт и прави всичко допустимо да се усъвършенства материалната база и изискванията за децата на стадион „ Металург “. Тя добави, че децата са посещавали тренировки през лятото, макар лятната почивка, което е било належащо, с цел да не се спре тяхното развиване, а през месец септември, октомври и ноември ще се явят на надпревари. Михайлова заключи, че леката атлетика е най-достъпният спорт, а децата, които идват постоянно, израстват по-бързо в живота.

Росица АНГЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР