София осъмна с билбордове Всички четат ПИК, най-смелата медия, информира

...
София осъмна с билбордове Всички четат ПИК, най-смелата медия, информира
Коментари Харесай

И ПИК да ме няма

" София осъмна с билбордове " Всички четат ПИК, най-смелата медия ", осведоми през седмицата жълто-кафявият уебсайт, издаван от Недялко Недялков, допълвайки, че в столицата са вдигнати 50 билборда с рекламната акция на уеб страницата. Рестартът на страницата идва по-малко от два месеца след новината, че най-разпознаваемото лице на уеб страницата, Ива Николова, завършва с публицистиката.

Справка в правосъдните регистри демонстрира, че единствено през последните две години ПИК е наказана да заплати над 60 хиляди лева компенсации (без лихвите) по каузи, заведени от наклеветени жители. Горе-долу толкоз по груба оценка и данни от рекламни организации коства акцията по билбордовете на ПИК (без отстъпки - бел. авт.). В същото време юрист на заемодател на организацията показа пред " Капитал ", че не може да си събере вземането, защото по сметките на сдружението няма средства.

Последно неоправдателно решение за клюка против ПИК е от края на август и е по иск на Веселин Данов, прочут още като Весо Брадата. Софийският градски съд е осъдил уеб страницата да заплати 15 хиляди лева обезщетение за серия от оскърбителен изявления от лятото на 2020 година По друго дело, по което страна е ПИК, съдът от месеци не може да открие и призове някогашната основна редакторка Звездомира Мастагаркова и се е наложило да ѝ бъде назначен необикновен представител - длъжностен бранител.

Трансформациите в интернет уеб страницата очевидно стартират още предишното лято, когато броят на обезпечените лица от 34 спада до 1. Поне от ноември 2021 година домейнът към този момент се води на брачната половинка на Недялков, а не на компанията, посочена като издател - " Пик нюз ". С комерсиалната марка ситуацията е по-заплетено - видно от уеб страницата на Патентното ведомство, върху нея към този момент са наложени два поредни запора по искане на частни правосъдни реализатори, при които очевидно има изпълнителни каузи от кредитори, които също не могат да си получат вземанията.
Реклама
Очевидно ПИК, която години наред получаваше средства от ГЕРБ (а Недялков и водачът на партията Бойко Борисов не крият другарството си) и държавния бюджет, не е съумяла да издържи финансово дълго време в съпротива.

И тъй като очевидно връщането на власт на ГЕРБ е въпрос на оцеляване за ПИК, в края на август Недялко Недялков е учредил дружно със фамилията си сдружението " Въпрос на принцип ". Според устава на сдружението то си е сложило цели като " отбрана на българската държавност ", " вписване на упълномощени представители като наблюдаващи в изборния развой " или пък " образуване и надзор върху активността им като наблюдаващи ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Медийна сергия
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР