София. Оптимист съм за предстоящото управление, защото има добър диалог.

...
София. Оптимист съм за предстоящото управление, защото има добър диалог.
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Чака ни тежка зима, не можем да си позволим нестабилно управление

София. „ Оптимист съм за идното ръководство, тъй като има добър разговор. Ние сме четири партии, които имаме своите визии и особености, само че по време на договарянията говорихме за дългосрочност, а не за задания за няколко месеца. Затова и диалозите по обособените тематики бяха толкоз дълги и детайлни “. Това съобщи депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ в предаването на Сашо Диков по телевизия „ Евроком “, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
„ В последния къс парламент Българска социалистическа партия показва държавническо мислене и направи всичко допустимо да бъде формирано държавното управление, което, за жалост, не се случи. Сега виждам, че всяка една партия е взела поуките си и мисля, че всички към този момент са разбрали, че би трябвало да се държат зряло и отговорно. Чака ни тежка зима, цените хвърчат до космоса и ние не можем да си позволим несигурно ръководство “, добави Гуцанов, който взе участие в диалозите по тематиките „ Транспорт “ и „ Регионално развиване “. По последната са взети няколко извънредно значими за бизнеса решения. Едното от тях е основаването на напълно нов Закон за устройство на териториите, защото остарелият има над 100 редакции, 2/3 от които – лобистки.

Според Гуцанов, една от най-важните спирачки за корупционните практики ще бъде въвеждането на електронното подаване на документи за капиталови планове и разрешителните за градеж.
Спешна задача е и цялостната проверка на бранш „ ВиК “. Недопустимо е да има загуби на питейна вода от над 60-70%, безапелационен е депутатът.

Вторият значим закон, който поражда корупция и незабавно би трябвало да бъде изменен, е Законът за публичните поръчки, счита Гуцанов. Според него, би трябвало да се уточняват текстовете, касаещи отпущането на средства по така наречен скица „ ин хаус “, по която от бюджета годишно изтичат милиарди. Последният скръбен образец е с 435-те млн. лв. за удълбочаването на плавателния канал море-езеро във Варна. Проектът, финансиран без търг и конкурс, съгласно Борислав Гуцанов, е същинско перпетууммобиле за крадене на пари.

В такова е превърнато и сдружението „ Градски превоз “ във Варна, счита депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “. Общинската компания, поради която община Варна е обект на инспекция от КПКОНПИ, е във в действителност банкрут, безапелационен е Борислав Гуцанов. Официално 10, импровизирано 14 млн. лв. са загубите на общинското сдружение, което получи чисто нови 88 рейса и 30 тролейбуса по плана за интегриран градски превоз. По него бяха налети 150 млн. лв., с цел да не бъде изпълнен съвсем нито един съставен елемент – нито бърз кулоар, нито автоматизирана система за продажба на билети, нито рампи за инвалиди и майки с колички.

Според Гуцанов, сдружението е образец за големия политически чадър, разпънат над община Варна от прочут евродепутат с ползи и в близката община Аврен.
Общинската компания „ Пазари “, която се ръководи от непосредствен негов родственик пък, съгласно Гуцанов, може да влезе в учебниците по стопанска система като единствената компания, която само отдава чартърен и все пак е на загуба от 186 000 лв. при облага от близо 800 000 лв. година по-рано.

Борислав Гуцанов сподели, че към този момент е съумял да получи поисканият още преди повече от два месеца отчет на Държавна организация финансова ревизия от инспекцията в общинската компания. Той е бил подаден в прокуратурата, откъдето е и бил възложен на Гуцанов. Какво написа в него и за какво е предаден на правораздавателните органи занапред ще стане ясно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР