София. Опитваме се в рамките на този служебен кабинет Планът

...
София. Опитваме се в рамките на този служебен кабинет Планът
Коментари Харесай

Вицепремиерът Атанас Пеканов: Опитваме се в рамките на този служебен кабинет Планът за възстановяване и устойчивост да бъде готов

София. Опитваме се в границите на този длъжностен кабинет Планът за възобновяване и резистентност да бъде подготвен. Това сподели служебният зам.-министър-председател по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в изявление за предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия . „ Планът за възобновяване и резистентност е неповторим запас. От години Еврозоната и Европейския паричен съюз се приказва за потребността от подобен запас за превъзмогване на рецесии по-бързо и за повишение на капацитета на стопанската система. Ние заварваме процеса по правене на този проект в една доста сложна фаза. Заварваме един проект, който още не е подготвен, а според мен не е и задоволително упорит. Проблемът е, че има потребност той да бъде предаден в къс период. В другите страни проектите са развити първоначално като макрорамка, след което от обособените по ресори Министерства и специалисти. Тук този метод не е изцяло спазен и намирам някои проблеми. В момента работим “, уточни Той.

„ Този проект не е и задоволително упорит. Има отворени въпроси – механически неизправности, а в това време желаеме и да го подобрим. В сферата на декарбонизацията нямаме задоволително упоритост. Заложените планове не са задоволително и не са задоволително ефикасни. В обществената сфера също може да има усъвършенстване. Започнахме доста интензивна работа и всеки ден организираме срещи. Вече имахме среща със обществените сътрудници и те също споделиха, че постоянно може да се усъвършенства проектът. Те сложиха теза върху това, че ние желаеме част от тези средства да стартират да идват още тази година, с цел да може да подпомогнем възобновяване на стопанската система. Има един доста внимателен баланс сред това да се опитаме да подобрим още проекта, само че и да не се забавим и той в оптимално къс период да бъде подготвен. Опитваме се в границите на този длъжностен кабинет той да е подготвен “, добави Пеканов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР