София. Официално БСП не е отърсена за разговор от Има

...
София. Официално БСП не е отърсена за разговор от Има
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: Официално БСП не е отърсена за разговор от „Има такъв народ“

София. Официално Българска социалистическа партия не е отърсена за диалог от „ ИТН “. Това сподели Ирена Анастасова, зам.-председател на Българска социалистическа партия, в изявление за предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия . „ От съвещания, диалози и разговор постоянно има смисъл в политиката. Президентът Румен Радев е длъжен да организира тези съвещания по Конституция и той го прави добросъвестно. По заявките на всички политически партии, излизайки от консултациите, не мисля, че сме се придвижили нанякъде към вчерашна дата. Почти всички обявиха позициите си, изключвам „ ИТН “. Всички останали препотвърдиха позициите си, които се знаеха и преди този момент. Допускам, че от „ ИТН “ са спестовни на мнения и това в избрана степен е тактичност. В избрана степен те нямат задоволително подготвеност за някаква по-конкретни поръчки и изказвания “, уточни Анастасова.

По думите ѝ не е имало неофициални диалози сред „ ИТН “ и Българска социалистическа партия. „ Те обществено обявиха, че няма да търсят поддръжка от партии на статуквото и причислиха Българска социалистическа партия към тях. Официално Българска социалистическа партия не е отърсена за диалог от „ ИТН “. Много добре би трябвало всеки български жител да намерения и да си направи изводите. Дали „ ИТН “ е партия на митинга, може да кажат всички, които са били на митингите. Ние бяхме и подкрепяхме протестиращите и внесохме във тип на законопроекти огромна част от настояванията на протестиращите. Това разделяне на партии на митинга и партии, които не са протестирали, е изкуствено. Това е привнесено в политическия ни живот с избрана цел и тази цел е Българска социалистическа партия да бъде натикана измежду партиите на статуквото. За мен статуквото е ръководещите през последните 11 години. Явно за хората това са партиите от последните 30 години. Статуквото в другите интервали на страната е било друго. Част от протестиращите партии са били част от това статукво “, съобщи тя.

„ Ние би трябвало да си приказваме. В Народното събрание политическите партии би трябвало да си приказват, да прецизират позиции. Не мисля, че Българска социалистическа партия ще бъде заобиколим фактор. „ ИТН “ няма по какъв начин да сътвори държавно управление, като не желае поддръжка “, добави Анастасова.

„ Когато искаш поддръжка от дадена политическа мощ, няма по какъв начин да не разговаряш с нея авансово. Как да дадем поддръжката си насляпо? Ние казахме, че ще подкрепим политики. Ще подкрепим кабинет на Има Такъв Народ, в случай че изискат поддръжката ни, само че по политики. Разчитам на здравия разсъдък. Ние предлагаме политики за неща, които са настоящи сега и касаят всеки български жител. Това касае всички. Ако някой съществено следи дейностите на Българска социалистическа партия изключително в последните 4 години, доста би трябвало да си изкриви душата, с цел да каже, че не сме поредни “, добави тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР