София. Очевидно е, че втората политическа сила е партията, около

...
София. Очевидно е, че втората политическа сила е партията, около
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: Еуфорията от изборите трябва да отминава, време е за важни и разумни политически решения

София. „ Очевидно е, че втората политическа мощ е партията, към която може да се сформира болшинство срещу ГЕРБ и досегашното ръководство. Ние сме споделили, че сме склонни на диалози. От тяхна страна няма покана. Не имаме намерение да се молим на никого. Ако сметнат, че с наша поддръжка могат да създадат държавно управление, естествено, следвайки политики и съобразявайки с значимите за Българска социалистическа партия, бихме ги подкрепили “. Това съобщи по БТВ зам.-председателят на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов във връзка опциите за сформиране на държавно управление, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . По думите му Българска социалистическа партия би трябвало да бъде причислена към партиите на митинга, тъй като тя е участвала на тях.

Проданов съобщи, че всичко е въпрос на открити политически диалози пред обществото.
„ Това, което би трябвало да се направи най-скоро в тази невиждана здравна, икономическа, обществена рецесия, е да се вземат ограничения, с цел да може страната да тръгне в вярна посока. Необходима е проверка на финансовото положение на страната, тъй като всяка една мярка коства средства. Трябва да знаем какво е действителното финансово положение на страната, в случай че се наложи да се прави актуализация на бюджета “, акцентира Проданов.

„ Еуфорията от изборите би трябвало да отминава, време е за значими и рационални политически решения. Това чакат българските жители. Очаквайте от Българска социалистическа партия да е гласът на разсъдъка в това Народно заседание “, акцентира депутатът от левицата. Той разяснява, че политиката е изкуство на диалози и взаимни отстъпки, и единствената цел би трябвало да бъде по-доброто бъдеще на хората, които живеят в България.

На въпрос за оставката на основния прокурор, Проданов напомни, че левицата желае оставката на основния прокурор, само че това не може да стане в обстановка, в която няма парламент.

Относно успеваемостта на комисията, която ще проверява ръководството на ГЕРБ, Проданов разяснява: „ За да е ефикасна, би трябвало изпълнителната власт да не е подчинена ГЕРБ. Не може тези, против които водиш следствие, да ръководят всичките държавни структури и да очакваш резултати. Първо би трябвало да бъде заменено ръководството, с цел да се изкара истината нескрито. “

Социалистът напомни също, че левицата е предложила да се гласоподава мораториум върху всички покупко-продажби и назначения на държавното управление в оставка, само че „ партиите на митинга “ не са го подкрепили.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР