София. Очаквам летище София да се превърне в съвременно и

...
София. Очаквам летище София да се превърне в съвременно и
Коментари Харесай

Министър Георги Тодоров: Очаквам летище София да се превърне в съвременно и конкурентно летище

София. Очаквам летище София да се трансформира в модерно и конкурентно летище, освен на Балканите, само че и в Европа. Това посочи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров по време на постоянната среща на взаимния комитет сред представители на МТИТС и концесионера на летището „ СОФ Кънект “ АД. По думите му, с цел да се извърши тази цел е належащо да се работи по плануваните от концесионера действия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията .

„ Всяко закъснение няма да е от изгода за развиването на летище София и постигането на упоритостта то да заеме водеща позиция в района, измежду летищните оператори “, уточни Георги Тодоров.

По време на срещата бяха разисквани плануваните действия, според концесионния контракт за възлагането на концесия за летище София. От страна на концесионера беше показан напредъкът по капиталовата стратегия. В развой е обновяването на санитарните пространства, детските кътове и комерсиалната зона. Предвиждат се повече заведения за хранене, кафенета и магазини, в които да се оферират водещи български и международни марки. Предстои да бъде освежен интериора, да бъдат конфигурирани станции за зареждане на мобилни устройства, както и обезпечаване на високоскоростен безвъзмезден интернет.

Министър Георги Тодоров пое ангажимент да организира нужните диалози с Министерството на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването за възстановяване на организацията при обслужването на пасажерите, тъй че да се усили пропускливостта.

След срещата министър Георги Тодоров посети летище София, където управлението на аеропорта му показа главните действия, които ще бъдат осъществени.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР