София. Новият ядрено-магнитен резонанс беше официално открит във ВМА, предаде

...
София. Новият ядрено-магнитен резонанс беше официално открит във ВМА, предаде
Коментари Харесай

Новият ядрено-магнитен резонанс беше официално открит във ВМА

София. Новият ядрено-магнитен резонанс беше публично открит във ВМА, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Тържествен водосвет беше отслужен от Тивериополския свещеник Тихон, патриаршески викарий на Негово Светейшество Неофит Митрополит Софийски и Патриарх Български, в наличието на ръководителя на парламентарната комисия по защита ген. Константин Попов, зам.-министъра на защитата Анатолий Величков и други публични посетители.
Зам.-министър Величков акцентира, че ВМА е институция и посредством непрекъснатото възобновяване на апаратурата страната ще продължава да я поддържа.
Новият висок клас магнитно-резонансен томограф разрешава осъществяването на профилирани проучвания на простата, които дават информация за нейната анатомична конструкция, както и за отклоненията от естествената ѝ функционалност. Системата дава опция за повишение успеваемостта в диагностицирането на карцином на простата в ранните стадии на болестта при към момента дребни лезии. Магнитнорезонансният уред ще увеличи диагностичните благоприятни условия на Клиниката по образна диагностика на ВМА, осигурявайки приемането на висококачествени облици при целотелесни проучвания, профилирани проучвания на основен и гръбначен мозък, опорно-двигателния уред, коремни органи и други
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР