София. Ние сме братски народи и винаги трябва да си

...
София. Ние сме братски народи и винаги трябва да си
Коментари Харесай

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев: Ние сме братски народи и винаги трябва да си помагаме и в добро, и в лошо

София. Ние сме приятелски нации и постоянно би трябвало да си оказваме помощ и в положително, и в неприятно. Това сподели на брифинг в Министерския съвет министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев след среща с министър-председателя Стефан Янев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . На въпрос счита ли, че тази ужасна покруса може да се отрази на нашите връзки, които имаме сега и в случай че се появят такива настроения какво ще кажете, с цел да ги туширате, Зоран Заев уточни: „ Ние сме в положително и в неприятно дружно. Ние сме първи съседи, за мен – приятелски нации и постоянно би трябвало да си оказваме помощ и в положително, и в неприятно. Надяваме се в положително най-вече. Така че и тази покруса има въздействие в нашите връзки – положително въздействие, тъй като си оказваме помощ, институциите работят и това е посланието към двете страни, към народите на двете страни, към младежите от двете страни – тук сме, с цел да си оказваме помощ взаимно, когато е тежко, а несъмнено и да споделяме и насладите си “.

На въпрос склонни ли са все пакт да се схванат по съседки, спазвайки съглашението да не се стига до оттегляне на позицията на България за участието на Северна Македония в Европейски Съюз, Заев разяснява: „ Днес е ден в действителност на огромна покруса. България изгуби свои жители, Македония изгуби свои жители “.
„ Не бих желал да разясня това в този ден, ще имаме опция да го създадем в бъдеще. На мен ми е прелестно, че България избра своя президент – Румен Радев. Честитих му и му пожелах благополучие, разцвет и напредък на българския народ, на България и означих, че когато съседът е добре и ние сме добре. Приятно ми е, че има известна изясненост към държавното управление. Пожелавам триумф на договарящите да сформират добър, постоянен кабинет, който ще е в интерес на жителите на Република България и в този аспект ние сме готови да продължим диалозите. Но през днешния ден денят не е за диалози по политически тематики “, добави той.

„ Днес имам среща единствено с премиера Стефан Янев и с президента Румен Радев. След това се връщам в Скопие, с цел да вземем решение са оповестяване Дни на печал “, сподели още Заев.
По думите разказите на оживелите са въпреки всичко персонални усещания на хора, които не са експерти. „ Трябва да изчакаме експертите и проверяващите органи, които ще разгласят всички елементи по следствието какво тъкмо се е случило “,уточни той.

„ Македонската страна има информация за компанията, само че това е работа на проверяващите органи, които ще ги оповестят, с цел да не предизвикаме неприятни усеща пред фамилиите, които изгубиха своите близки, само че и към всички жители “, добави Заев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР