София. Невярна е информацията от снощи, че е започнала евакуация

...
София. Невярна е информацията от снощи, че е започнала евакуация
Коментари Харесай

Румен Николов, Морска администрация: Невярна е информацията от снощи, че е започнала евакуация на кораба на Камен бряг, в момента екипажът на кораба е на местото си

София. Невярна е информацията от нощес, че е почнала евакуация на кораба на Камен бряг, сега екипажът на кораба е на местото си. Това сподели основният шеф на Главна дирекция Аварийно-спасителна активност към Изпълнителна организация " Морска администрация " Румен Николов по време на брифинг в Каварна, съобщи сътрудник на Радио " Фокус " - Варна .

" Работи се по два съществени аспекта. Първият е недопускане на жертви и проблеми с екипажа. Нещо, което все още е изпълнено в задоволителна степен. Предвидени са ограничения както за избавяне на хората, в случай че се наложи от брега, по този начин е основана подготвеност за деяние на Военноморските сили с вертолет. Изградената система за попречване на жертви в екипажа е превантивна и това, което постъпи като информация от нощес, че е почнала евакуация на кораба, е изрично погрешна. В момента екипажът на кораба е на местото си. 9 индивида са си на кораба и извършват отговорностите, които са им сложени от капитана. Това, което е направено, в случай че се доближи от нужда от евакуация, тя да бъде не повече от 20-30 минути ", сподели още Николов.

По думите му е планувано в границите на Общината е да бъдат изведени хората, да им се дават условия за прегледи и битуване на брега.

" Отправени са писмени претенции за информация към корабособственика. Официалният отговор е, че към този миг екипажът се намира в сигурност и не е належащо напускането на кораба. Напускането на кораба е с други последици ", добави още Николов.

Той регистрира, че от координационния център се води непрестанен контакт с кораба. " В момента екипажът е обезпечен с храна, вода и нямат някакви проблеми. Второто направление е недопускането на екокатастрофа или някакви проблеми, задълбочаващи се в обстановката с кораба. Към момента това, кото е обещано като информация за положението на водата, е на база съответните проучвания, без да има към момента дълготрайна база да се каже това е, или не е от състава на кораба. При всички случаи трябваше да работим в липса на време, при доста съществени проблеми и неприятно време ", съобщи още Румен Николов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР