София. Необходимо е да има правителство в България, защото има

...
София. Необходимо е да има правителство в България, защото има
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: Необходимо е да има правителство в България, защото има много важни въпроси, които трябва да бъдат решени

София. Необходимо е да има държавно управление в България, тъй като има доста значими въпроси, които би трябвало да бъдат решени – актуализация на бюджета, преизчисление на пенсиите, Планът за възобновяване и развиване. Правителството би трябвало да бъде формирано на база на политически цели. Кораб, който няма посока, не може да чака попътен вятър. България до момента, по време на ръководството на ГЕРБ, нямаше посока - с изключение на обири и корупция. Трябва да бъде дадена посока за развиването на България, която да бъде следвана дълготрайно, с цел да може да чакаме попътен вятър. Такова мнение изрази секретарят на ИБ на Българска социалистическа партия Христо Проданов в предаването " Лице в лице " по бТВ, оповестиха от пресцентъра на партията .

По думите му огромна част от страните в Европейски Съюз към този момент са получили оценка на проектите си за възобновяване и развиване и напомни, че става дума за милиарди, които ще допринесат за съживяването на стопанската система на България.

По тематиката за договарянията с Има Такъв Народ, социалистът разяснява: „ Националният съвет ни даде мандат на преговорния екип да упорства за решенията и политиките във връзка със обществените тематики – нарастване приходите на хората, преизчисляването на пенсиите, образованието и науката, опазването на здравето. Това за нас са главните тематики, както и битката с корупцията, защото тя е в основата на всички проблеми ”. Проданов разяснява още, че е нужна и правосъдна промяна, която не би трябвало да бъде „ козметична ”, а да се направи по този начин, че да стартира правосъдната система да работи в интерес на жителите.

По мотив митинга пред „ Позитано 20 ” в деня на Националния съвет и настояванията за оставка на ръководителя на партията, Проданов посочи: „ Тази гозба се претопля към този момент пета година. Героите са едни и същи. Някои от тези лица от митинга не ми вдъхват никакво доверие. Влияят зле на престижа на Българска социалистическа партия. Ако желаят градивен разговор и смяна, това би трябвало да се случи в изпълнителните органи на партията. Всеки има право на мнение, само че това да става там, където е належащо ”.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР