София. Нека да се отложи доклада за разходване на дарителски

...
София. Нека да се отложи доклада за разходване на дарителски
Коментари Харесай

Диана Тонова, БСП – София: Нека да се отложи докладът за разходване на дарителски средства, докато администрацията не ни предостави информация, за да можем да се убедим, че Столична община изразходва разумно средствата

София. Нека да се отсрочи отчета за разходване на дарителски средства, до момента в който администрацията не ни даде информация, с цел да можем и ние, и жителите да се убедим, че Столична община изразходва рационално средствата. Това сподели Диана Тонова, общински консултант от Българска социалистическа партия, по време на съвещанието на Столичния общински съвет по отношение на позволение за разходване на средства, постъпили като целеви дарения по дарителска сметка на Столична община за преодоляване разпространяването на COVID-19 и превъзмогване на последствията от епидемията, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

„ На комисията по опазване на здравето сложих въпроса за размера на препоръчаните ни за гласоподаване средства за закупуване на защитните средства, които този отчет обезпечава. Останах с усещането, че това обвързване ще се поеме от администрацията в период до през вчерашния ден вечерта да се показват предложения да оправдаят този разход, най-много неговата целенасоченост. Към днешна дата нямаме подобен постъпил документ, нито имаме информация от какви източници се получават тези средства. Аз персонално за себе си не мога да направя преценка дали тези апарати са на съответната цена, тъй като ние нямаме спецификация на тях и дали тази цена е оправдана.
Всичко за Вашата сватба
По отношение на втората част на решението по отношение на маските и ръкавиците, считам, че цената освен, че не е оправдана, само че съвсем скандална, тъй като е задоволително да влезете в уеб страницата за свободна търговия, с цел да видите, че там цените са в пъти по-малки “, обърна внимание тя.

„ В последна сметка ние би следвало да отчитаме значимостта на дарителския акт, тъй като смятам, че донорите са ни дали своят вот доверие за дарените от тях средства да бъдат изразходвани според волята им. Имаме обвързване да следим тези средства с изключение на за задачата, да се изразходват рационално и икономично, с цел да стигнат до по-широк кръг от хора. За страдание, към днешна дата с този отчет ние още веднъж би трябвало да подпишем един празен чек и да подпишем един отчет на доверие. Аз персонално недоумявам упорството, с което изискат съветници от опозицията информация, тя да не се показва. Колеги, представете си по какъв начин изглеждаме в очите на хората, когато ние не хаем за това по какъв начин се изразходват техните средства, изключително по дарителски сметки “, добави Тонова.

„ Ние подкрепихме решението на комисията сумата в отчета във втората
Всичко за Вашата сватба
част да бъде „ до “. Аз считам, че е по-разумно в тази ситуация, до момента в който администрацията не ни даде такава информация, с цел да можем и ние, и жителите да се убедим, че Столична община изразходва рационално и икономично средствата по дарителските и сметки, да отложим този отчет “, сподели още тя.

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg