София. Не искам лявото пространство да бъде боксова круша за

...
София. Не искам лявото пространство да бъде боксова круша за
Коментари Харесай

Георги Кадиев, „Нормална държава“: Не искам лявото пространство да бъде боксова круша за всички останали, трябва да забравим разногласията от миналото

София. Не желая лявото пространство да бъде боксова круша за всички останали, би трябвало да забравим различията от предишното. Това сподели Георги Кадиев, ръководител на партия „ Нормална страна “ в изявление за Агенция „ Фокус “ .

„ През предишните години се случваше само разединение, вътрешни и външни разногласия. В последния парламент се видя крайният резултат – 43 депутати в ляво от Българска социалистическа партия и 197 други. Тъй като не желая лявото да бъде непрекъснато в ъгъла и боксова круша за всички останали, причислих се към концепцията, че би трябвало да забравим разликите, различията, които сме имали в предишното. Всички имаме някаква виновност за това, би трябвало да гледаме напред и да се обединим, с цел да дадем повече мощ на лявото, казано най-накратко “, съобщи Кадиев.

Относно диалозите за обединяване на лявото политическо пространство Кадиев разяснява, че откакто са се обединили към правилото, че ще вземат участие дружно и дружно ще носят тежестта на идните избори, оттова нататък е било елементарно. Той посочи, че са се разбрали релативно бързо по текста на съглашението, който е рамков и общ за правила, за които се борят - правда, антикорупция, приходи, екологична политика. „ Съвсем естествени правила, които, в случай че успеем да наложим, ще създадат България по-добро място за живеене “, добави Георги Кадиев.

Той разясни, че е обикновено да има разлики в стратегиите на партиите. По думите му „ Нормална страна “ е по-икономически насочена. „ Повечето от нашите ограничения са ориентирани към развиване на бизнес, освобождение от държавен напън на държавни институции, бухалки на властта. Залагаме и извънредно доста на битката с корупцията, тъй като това е най-бързият метод да влязат пари в стопанската система “, сподели още Георги Кадиев.
Мариела ЧЕПЕЛОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР