София. Националният отбор на България за девойки под 16 години

...
София. Националният отбор на България за девойки под 16 години
Коментари Харесай

Диян Боюклиев, треньор на националния тим за девойки U16: Не можехме да си позволим да загубим от Турция

София. Националният тим на България за девойки под 16 години означи чудесно показване на Европейското състезание в Унгария и Словакия. Нашите приключиха с бронзовите медали. Триумфът в дребния край пристигна след петгеймова победа над Турция и цялостен поврат от 0:2 до 3:2.

Старши-треньорът на тима Диян Боюклиев съобщи в изявление за формалния уебсайт на БФ Волейбол, че наличието на почетната стълбица окуражи и задължава за бъдещето.

- Честити медали! Часове след триумфа, държи ли ви още еуфорията? Как се чувствате?

- Благодаря! Еуфорията към този момент отмина. Започвам да съзнавам какво тъкмо постигнахме. Наистина се усещам благополучен и доста горделив от медалите.

- Какво е за вас наличието на почетната стълбица на Евроволей 2021?

- Преди всичко отговорност и мотивация за работа. Всички сме наясно, че третото място ще увеличи упованията към нас за бъдещето. Надявам се, че ще успеем да ги осъществим.

- Каква е цялостната ви равносметка за шампионата?

- Тежък шампионат, в който стартирахме чудесно - победа над Италия! Всички мачове в групата бяха доста напрегнати, само че девойките устояха и демонстрираха своя капацитет. Във финалната четворка имахме съмнения на полуфинала. Въпреки това успяхме да се съберем в мача за третото място и справедливо спечелихме.

- Удовлетворен ли сте от постигнатото?

- Категорично да! Смятам, че триумфите занапред предстоят.

- Можеше ли при друго стичане на събитията в групата да достигнем до край?

- Само можем да гадаем.

- Какво не ни доближи в мача със Сърбия за победа, с цел да можем да спечелим групата?

- Предния ден на мача с Румъния се случиха два неприятни случая. Контузията на Михаела Иванова повлия на прочувственото положение на девойките. В дуели като този, с равностойни тимове това оказва своето въздействие. Въпреки това не срещата със Сърбия беше решаваща за спечелването на групата.

- Толкова неизпълним ли беше Русия на полуфинала или подходихме с прекомерно огромен почит?

- Русия е много добър тим, който санкционира всяка неточност. Имат своите недостатъци, само че за жалост не успяхме да се възползваме от тях. Смятам, че справедливо завоюваха шампионата.

- Какво казахте на девойките преди решаващия мач за бронза?

- " Днес е денят, в който фантазията ни ще стане действителност ".

- Какво се случи, че в първите два гейма против Турция нашите девойки не съумяха да се опълчват?

- Не мисля, че не се опълчиха. Играта се разви, както чакахме. В някои решаващи моменти страстта провокира липса на централизация.

- Какво им даде сили за огромния поврат и победа?

- През февруари за първи път се събра този тим и още оттогава се заприказва за орден. Прекалено мощно го желаеха, с цел да изтърван този късмет. Какво тъкмо си казахме, ще си остане за нас, само че несъмнено водещата мощ беше колективът. И не можехме да си позволим на 18 юли да изгубим от Турция!

- Ива Дудова завоюва самостоятелна премия за най-хубав диагонал. Тя ли бе мотора на тима?

- Моторът беше самият тим. Присъствието на играч като Ива дава успокоение и самочувствие. Тя изигра ослепително състезание и изцяло справедливо взе тази премия. Освен това Ива завоюва три самостоятелни ранглисти. Това приказва за доста класа.

- Какво си пожелавате за бъдещето?

- Пожелавам си на първо място да бъдем здрави, тъй като последната година и половина беше доста тежка за всички. Надявам се обстановката в целия свят да се възстановява и да си върнем естествения метод на живот. Останалото ще го реализираме, както до в този момент с доста труд и неизменност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР