София. Народните представители гласуваха единодушно със 185 гласа “за -

...
София. Народните представители гласуваха единодушно със 185 гласа “за -
Коментари Харесай

Мярката „35 евро на седалка“ се възстановява

София. Народните представители гласоподаваха единомислещо със 185 гласа “за ” - 180 в зала и 5 онлайн - Закон за изменение и допълнение на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, и за превъзмогване на последствията. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

С това държавната помощ, известна като мярката „ 35 евро на седалка “, чието деяние бе прекратено поради решение на 46-то Народно заседание, влезнало в действие на 16 септември 2021 година, ще бъде възобновена с обнародването на закона в Държавен вестник.

Поправките бяха гласувани на първо и второ четене, в границите на минути, без диспути сред първо и второ гласоподаване, като бяха направени незначителни механически ремонти, по предложение на народния представител Ива Митева.

На първо гласоподаване ЗИД на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, и за превъзмогване на последствията беше гласуван със 177 гласа „ за “, 0 гласа „ срещу “ и 1 глас „ въздържал се “.
Докладът на Комисията по туризъм в пленарна зала беше показан от заместник-председателя на Комисията Снежана Апостолова, а от името на

Комисията по бюджет и финанси отчет показа нейният ръководител Любомир Каримански.
Това се случва в ден с особена символика - на 10 февруари 1879 година във Велико Търново е учредено Народното събрание на Република България.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР