София. Над 20 000 са спасителите у нас, повече от

...
София. Над 20 000 са спасителите у нас, повече от
Коментари Харесай

Доц. Стоян Андонов, Национална комисия по водно спасяване: Над 20 000 са спасителите у нас, повече от инженерите

София. Над 20 000 са спасителите у нас, повече от инженерите. Това сподели ръководителят на Националната комисия по водно избавяне доцент Стоян Андонов в изявление за Агенция „ Фокус “ .
„ Червеният кръст образова спасители от 1964 година В интервала преди 10 ноември 1989 година всяка година се образоваха към 2500 – 3000 спасители. От 1990 година насам, в случай че би трябвало да ги приравним, броя е към 1500 приблизително на сезон “, изясни доцент Андонов. Той добави, че всяка година се издават талони приблизително на сред 2000 – 3000 спасители. „ Това са хората, които желаят да работят и с тези талони потвърждават, че не са не запомнили това, което са учили и физически дават отговор на условията за плувни и други механически умения “, разясни той.

„ Проблемът не е в неналичието им. Проблемът се крие в това, поради което доста български спасители вървят и работят в чужбина – ниското заплащане, което и там е ниско, само че за нас е високо. Това е сезонна работа, не повече от 3 до 4 месеца, които не стигат, с цел да се отиде на борсата. Повечето работодатели не обезпечават друга работа на спасителите през времето, в което не са такива “, добави доцент Андонов.

Той посочи, че най-често спасители са студенти, хора, които обичат морето, имат по-големи отпуски. „ По западните стандарти това са съвсем доброволци, защото това не е главната им специалност “, сподели още доцент Стоян Андонов.

Мариела ЧЕПЕЛОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в раздел „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР