София. На 9 март 2021 г. от 11.00 часа през

...
София. На 9 март 2021 г. от 11.00 часа през
Коментари Харесай

Проведе се встъпителен информационен ден по проект „Провеждане на специализирани обучения за служители от държавната администрация, изпълняван от Дипломатическия институт

София. На 9 март 2021 година от 11.00 часа през електронната платформа за видео конферентни срещи Zoom Дипломатическият институт към министъра на външните работи организира уводен информативен ден по план № BG05SFOP001-2.015-0002 с название „ Провеждане на профилирани образования за чиновници от държавната администрация “, предпочитана ос 2 „ Ефективно и професионално ръководство в партньорство с гражданското общество и бизнеса “, финансиран с административен контракт за даване на безплатна финансова помощ № BG05SFOP001-2.015-0002-С01/22.04.2020 година, по Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд. Това оповестиха от Дипломатическия институт .

Участие в осведомителния ден взеха над 60 представители от централната държавна администрация, както и чиновници от Дипломатическия институт.

Събитието бе намерено от госпожа Таня Михайлова, шеф на Дипломатическия институт и началник на плана. Координаторът по надзор и мониторинг на плана показа по-подробна информация пред аудиторията по отношение на плануваните действия и курсове, целевата група, условията за отчетност на обучаемите, процеса по съгласуване на обучителните курсове, както и предстоящите резултати от осъществяването на плана.

Проектът е ориентиран към образуване и осъществяване на профилирани образования за насърчаване, рационализиране и осъвременяване на характерните познания, умения и компетентности на чиновниците от централната държавна администрация в подтекста на пълноправното участие на Република България в Европейския съюз (ЕС) и произлизащите задължения в процеса на взимане на решения в Европейски Съюз.

По плана ще бъдат преследвани две характерни цели, в границите на които ще се осъществят плановите действия:
а) Повишаване на експертизата, уменията и компетентностите на чиновниците от централната държавна администрация;
б) Повишаване и подсилване на потенциала на Дипломатическия институт.
По плана са заложени следните 4 съществени действия:
1. Провеждане на образования по протокол и етикет, обществена дипломация, информационни и презентационни умения;
2. Провеждане на образования по терминологичен британски език;
3. Провеждане на профилни образования за чиновниците на Дипломатическия институт;
4. Разработване и въвеждане на система за ръководство на наличието с модул „ е-обучение ".

Целевата група, към която е ориентиран планът, са чиновници, заети по служебно или по трудово правно отношение в централната държавна администрация, като се изключи чиновниците в администрацията на Висшия правосъден съвет, на Инспектората към Висшия правосъден съвет, на Националния институт на правораздаването и на органите на правосъдната власт.

Бюджетът на плана възлиза на 1 397 962, 84 лв..

Проектът е с интервал на осъществяване от 01.02.2020 година до 31.12.2022 година

Очаква се актуалният план да усъвършенства потенциала за присъединяване на България в процеса на взимане на решения в Европейски Съюз. Чрез реализирането на плана ще се надградят и задълбочат познанията по протокол и етикет, обществена дипломация, информационни и презентационни умения в интернационална среда измежду необятен кръг чиновници в администрацията с фокус върху обезпечаване на добавена стойност на насъбраните им на практика умения и компетентности, нужни в работата им в изискванията на действително участие в Съюза.

Резултатите от плана ще бъдат реализирани с стабилно измерение във времето във връзка с всички планувани действия. Обучените чиновници от администрацията ще имат опция да оползотворяват и да ползват в дълготраен проект и непрестанно знанията и уменията, добити по време на обучителните курсове, посредством предопределените за всеки участник образователни пособия и други принадлежности, които ще бъдат разполагаем във всеки един от миг в деловата среда на обучаемите и след виталния цикъл на плана. Практическите детайли, които ще бъдат заложени в структурираните обучителни модули по избраните теми/области, в допълнение ще подсигуряват дълбочинно и дейно асимилиране на преподаваната материя с мултиплициращ резултат върху целевата група.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР