София. На 6 май, Гергьовден, на площад Независимост“ в град

...
София. На 6 май, Гергьовден, на площад Независимост“ в град
Коментари Харесай

Град Елин Пелин ще отбележи 6-ти май с военен ритуал и концертна програма

София. На 6 май, Гергьовден, на площад „ Независимост “ в град Елин Пелин от 10:30 часа ще се организира взаимна самодейност на кмета на Община Елин Пелин и 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е - Военно формирование 42600, с. Мусачево, а мотив е Денят на храбростта и празника на Българската войска. Празник на смелостта, героизма и патриотизма на всички български офицери, сержанти и бойци.

Светъл празник, на който ние ще изразим своята благодарност и респект към хилядите знайни и незнайни български воини в хилядолетната история на България, съхранили нейното име и заветите на дедите ни. Това е и денят, в който православната черква празнува подвизите на Свети Георги Победоносец, който ни озарява с вярата си.

Освен военният обред, водосветът за здраве и концертната стратегия, жителите и гостите на празника ще могат да се срещнат със неподвижен показ на въоръжение, бойна техника, с техниките за демонтиране и сглобяване на автомат, слагане на противогаз, а по време на така наречен динамичен екран ще бъдат изпълнявани задания при нуклеарна, химическа и биологична отбрана, включващи радиационно, химическо и биологично разузнаване на направления и сектори и обеззаразяване на пътища и местности, в резултат на зародила нуклеарна, химическа и биологична повреда.

А за реализиране на по-голям натурализъм на дейностите на военнослужещите, по време на динамичния екран, ще бъде употребена реплика посредством запалване на димни средства, както и подаване на сигнали за обявяване на заплаха след сигнал на сирена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР