София. На 24.02.2022 г. Софийски градски съд (СГС) призна за

...
София. На 24.02.2022 г. Софийски градски съд (СГС) призна за
Коментари Харесай

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура съдът призна за виновен полицай за подкуп

София. На 24.02.2022 година Софийски градски съд (СГС) призна за отговорен подсъдимия С. Б. в осъществяването на закононарушение по член 302, т. 1 във вр. с член 301, алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от една година, чието осъществяване отсрочи за период от три години, „ санкция “ в размер на 2 000 лв. и „ отнемане от право да заема полицейска работа в Министерство на вътрешните работи и служба на полицейски контрольор “ за период от две години, оповестиха от прокуратурата.

Обвинителният акт е импортиран в съда от Софийска градска прокуратура (СГП) на 07.05.2021 година
С него на С. Б. е повдигнато обвиняване за това, че в качеството си на полицейски орган е приел парична сума в размер на 850 лв. от Л. Л., с цел да не му връчи призовка по отношение на осъществено от Л. Л. нарушаване на Закона за придвижването по пътищата (ЗДвП). На подсъдимия било разпределено връчването на призовка за Л. Л., защото адресът на последния се намирал в обслужван от С. Б. регион. Когато видял призовката за Л. Л., подсъдимият се свързал с него по телефона, защото двамата се познавали. По време на телефонния диалог и при следващи срещи С. Б. обяснил на Л. Л., че би трябвало да му заплати „ санкция “ от 850 лв.. В подмяна С. Б. нямало да връчи призовката на Л. Л., а след това щял да му спомага да реши проблемите си във връзка със свидетелството за ръководство на МПС и точките от контролния ваучър към него, както и във връзка със фотосите от камерата на КАТ, снимала нарушаването. Л. Л. дал желаната парична сума на С. Б.

Подсъдимият е на 47 години, с висше обучение, неосъждан.

Присъдата на Софийски градски съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийски апелативен съд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР