София. На 21 юли от 18.00 часа в Арт галерията

...
София. На 21 юли от 18.00 часа в Арт галерията
Коментари Харесай

В НДК ще бъдат наградени победителите в XVII Национален младежки конкурс за изящни изкуства, приложни изкуства и дизайн на 21 юли

София. На 21 юли от 18.00 часа в Арт галерията на НДК ще бъдат връчени грамотите на наградените възпитаници и ще бъде открита изложбата, в която вземат участие със свои творби ученици от 15 учебни заведения по изкуствата от цялата страна, от VIII до XI клас. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата . Ще бъдат показани номинираните и наградените творби, които са селектирани за Националния юношески конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн. Конкурсът се организира от 2005 година в Пловдив, Троян, Трявна и София, а актуалното му, XVII издание, се провежда взаимно от Министерството на културата и Националния замък на културата.

Наградите за 2021 година са 48 и ще бъдат присъдени в 16 специалности – „ Живопис ”, „ Графика ”, „ Скулптура ”, „ Художествена керамика ”, „ Силикатен дизайн ”, „ Художествена дърворезба и мебел ”, „ Художествена обработка на метали ”, „ Художествена тъкан ”, „ Моден дизайн ”, „ Рекламна графика/графичен дизайн ”, „ Илюстрация и оформление на книгата/анимация ”, „ Детски играчки ”, „ Иконопис/стенопис ”, „ Пространствен и индустриален дизайн ”, „ Сценичен костюм ”, „ Театрален, кино и ефирен декор/театрална кукла ”.
Конкурсът е включен в Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности за 2021 година, призната от Министерския съвет.

Ученици от учебните заведения по изкуствата до 18-годишна възраст, класирани на първо, второ и трето място, ще получат едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно. Те имат опция също по този начин да аплайват за еднократно финансово подкрепяне за присъединяване в майсторски клас или пленер.
Изложбата ще продължи до 11.00 ч. на 30 юли 2021 година и може да се прегледа всеки ден от 11-19 ч. в Арт изложба – НДК.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР