София. На 13 май (петък) българският еврокомисар Мария Габриел ще

...
София. На 13 май (петък) българският еврокомисар Мария Габриел ще
Коментари Харесай

Мария Габриел стартира в България първия по рода си „Европейски форум за жени новатори“

София. На 13 май (петък) българският еврокомисар Мария Габриел ще разгласи основаването на първия по рода си „ Европейски конгрес за дами новатори “. Инициативата се осъществя с поддръжката на кмета на София Йорданка Фандъкова. Ще се включат дами бизнесмени и новатори от цяла Европа и кметовете на градовете Болоня, Варшава, Венеция, Дортмунд, Клуж Напока, Лисабон, Вантаа, Понтуаз, Солун.

В Европа по-малко от 30% от учените и по-малко от 16% от създателите на стартъпи са дами. Целта на форума е да се обсъдят провокациите и опциите пред дамите в региона на нововъведенията и предприемачеството.

Комисар Габриел ще показа самодейностите на европейско ниво за основаване на иновационна екосистема, подкрепяща творчеството, новаторството и предприемачеството измежду дамите.

Новост в самодейността е мощният фокус върху ролята на локалното ръководство. Кметовете ще показват положителни практики на локално и районно равнище за основаване на подобаващи условия, при които дамите новатори и бизнесмени да разпрострат капацитета си.

Форумът ще постави основи на основаването на мрежа за съдействие и продан на положителни практики за дамите бизнесмени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР