София. Моментът не е подходящ за пенсионирането на проф. Тодор

...
София. Моментът не е подходящ за пенсионирането на проф. Тодор
Коментари Харесай

Доц. Любомира Гломб, НЦЗПБ: Моментът не е подходящ за пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев

София. Моментът не е подобаващ за пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев. Това сподели доцент Любомира Гломб – началник на отдел „ Вирусология “ в Националния център по заразни и паразитни заболявания след среща със здравния министър Стойчо Кацаров по отношение на пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “

„ Ние държахме да представим пред министъра, че проф. Кантарджиев беше един от главните участници в изнасянето на плещите си на тази пандемия и на това, на което сега се радваме, на тези свободи, които имаме сега. Разговаряхме за обстановката, тъй като на обяд разбрахме за това решение на министъра и то ни пристигна много ненадейно. Министърът сподели, че съблюдава закона – това, че при навършване на пенсионна възраст, се пенсионират всички чиновници. Ние изказахме своето противоречие и моментът не е подобаващ за пенсионирането му. Ние държахме да представим пред министъра, че проф. Кантарджиев беше един от главните участници в изнасянето на плещите си на тази пандемия и на това, на което сега се радваме, на тези свободи, които имаме сега. Мисля, че проф. Кантарджиев безусловно заслужава обществото да знае, че той е един от хората, които способстваха за преодоляването и организирането на работата към пандемията, изключително за Центъра “, сподели още тя.

„ Добрата организация, да можем да хванем вируса в точния момент – това всичко беше квалифицирано преди оня осми март, когато установихме първия случай. Два месеца преди този момент проф. Кантарджиев беше почнал подготовката. Първият случай на COVID-19 беше потвърден в нашия Център, първите диагностични проби за COVID-19 бяха направени в нашия Център. Всички лаборатории, които сега вършат диагностика на COVID-19, са минали на образование в нашия Център. Това всичко е организация, направена и подсказана от проф. Кантарджиев “, уточни още вирусологът.
Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР