София. Миньор 2015 продължава да е без загуба от началото ...

София. Миньор 2015 продължава да е без загуба от началото

Миньор 2015 остана непобеден след страхотно дерби с Хебър

София. Миньор 2015 не престава да е без загуба от началото на сезона в район Запад на ББЛ А група. Тимът записа седма поредна победа, откакто в дербито на кръга довечера надделя Хебър с 98:93 в доста оспорван и забавен мач, изходът от който не бе явен до последно.

Отборът от Перник пропиля преднина от 13 точки по време на срещата, само че измъкна триумфа в края. Загубата пък бе трета за Хебър от седем мача.

Тимът от Пазарджик имаше малко преимущество в началните минути, след което обаче баскетболистите на Георги Младенов взеха самодейността. Те се възползваха от множеството неточности на противника, като означиха и пет тройки, три от които на вкаралия 17 точки единствено през първата четвърт Георги Бързаков, и дръпнаха с 29:16. През втория срок обаче функциите се размениха. Хебър смъкна разликата единствено на точка, а на почивката изоставаше с 44:47.

След паузата резултатността се подвигна, а в средата на третата част отборът на Веселин Веселинов стигна до цялостен поврат и преди заключителната четвърт водеше със 76:74. Миньор 2015 си върна водачеството след доста мощно начало на последния срок, само че минута преди края Хебър стигна до нов поврат при 93:92. Съставът от Перник обаче приключи мача с 6 следващи точки и остана непобеден.

Георги Бързаков бе в основата на триумфа, като игра без промяна и означи впечатляващите 8 тройки и общо 42 точки в срещата. Милен Дудев се регистрира с 22 точки и 7 асистенции.

За Хебър Веселин Веселинов бе най-резултатен с 21 точки (4 тройки). Юлий Арабаджийски записа 18 точки и 7 битки. По 11 точки вкараха Стилиян Иванов и Станислав Славейков (9 борби), а с 10 точки е Боян Тенев.

Източник: focus-news.net