София. Министерството на отбраната продължава да оказва съдействие за транспортирането

...
София. Министерството на отбраната продължава да оказва съдействие за транспортирането
Коментари Харесай

Министерството на отбраната продължава да оказва съдействие на украински граждани

София. Министерството на защитата продължава да оказва подпомагане за превозването и настаняването на украински жители, потърсили леговище в страната ни от военните дейности в Украйна, оповестиха от министерството . До през днешния ден повече от 200 души са евакуирани в границите на интервенцията за транспортиране на бежанци, почнала на 4 март, взаимно от Министерството на защитата и Министерството на външните работи. Само през вчерашния ден 8 март, с три рейса на Командването за логистична поддръжка в България са пристигнали 49, 47 и 41 души. Действията на военнослужещите с рейсове на командването не престават и през днешния ден с осъществяването на безвъзмездни автобусни курсове до България от гранични пунктове Сирет, Исакча и Джудрджулещи.

Още от предходната седмица в бази на Министерството на защитата са настанявани възрастни и деца, потърсили леговище в страната ни от военните дейности. Късно нощес с държавния аероплан „ Еърбъс А319 “ с министъра на външните работи от столицата на Република Молдова Кишинев в София дойдоха 66 евакуирани жители на Украйна. 58 от тях незабавно бяха настанени в хотел „ Рибарица “.

Към вчерашна дата в хотел „ Флагман “ в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “ бяха настанени 76 души от Украйна. В хотелската част към Военноморски клуб – Варна – 26 души, а в хотел „ Шипка “ в София – 13 души. Част от тях са деца под 18 години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР