София. Министерският съвет одобри допълнителни 96 168 лева за финансиране

...
София. Министерският съвет одобри допълнителни 96 168 лева за финансиране
Коментари Харесай

Одобрени са над 96 000 лева за новите защитени детски градини и училища

София. Министерският съвет утвърди спомагателни 96 168 лв. за финансиране на новите предпазени детски градини и учебни заведения, получили подобен статут през актуалната образователна година. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Средствата се разпределят за три предпазени учебни заведения, четири детски градини и четири елементи от детски градини (филиали), които се намират в 11 общини. Финансирането е за интервала 15 септември – 31 декември т.г.
В новите предпазени институции се образоват 157 деца и 151 възпитаници от I до VII клас. С спомагателните средства се обезпечава прехрана на просветителния развой до края на 2021 година

Новият лист на предпазените просветителни институции, утвърден от кабинета на 1 декември т.г., можете да видите. Повече информация за решението на Министерския съвет можете да намерите.

На днешното съвещание държавното управление отпусна и други 47 741 лв. за три общини – Силистра, Рудозем и Опака, които вкарват наложително предучилищно обучение за 400 деца, навършили четири години.
От началото на тази календарна година 101 общини са получили средства за включване на четиригодишните деца в системата на наложителното обучение.

До началото на образователната 2023 - 2024 година всички общини би трябвало да основат условия за реализиране на предучилищно обучение за децата на четири години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР