София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна

...
София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна
Коментари Харесай

Среща на Триото отчете постигнатите резултати за 18 месеца председателство на Съвета на ЕС

София. Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова взе участие в среща на Триото във Виена, дружно с отрасловите представители от държавните управления на Естония и Австрия. Срещата, проведена от федералния министър по европейски въпроси, изкуство, просвета и медии господин Гернот Блумел, се организира по самодейност на министър Лиляна Павлова, оповестиха от пресцентъра на министерството. Целта на срещата е резюме на напредъка по осъществяването на Трио програмата през изминаващите 18 месеца и достиженията на всяко едно председателство в подтекста на неговите национални цели.
„ Приемствеността в работата на трите ръководи по множеството политики и законодателни досиета беше от основно значение при осъществяването на програмата. Анализът ни демонстрира, че са реализирани резултати във всяка една сфера “, сподели министър Лиляна Павлова след срещата. Тя напомни, че Естонското председателство постави основите за привършване на Единния дигитален пазар, а тематиката цифрова Европа остана стратегически приоритет и за Българското председателство, което реализира прогрес по 9 от 13-те законодателни начинания. Австрийско председателство продължи темпа на работа и остана отдадено на договарянията за идната Многогодишна финансова рамка и насочено към потребностите на жителите.
„ По време на срещата се съгласихме, че няколко тематики се оказаха по-комплексни и търсенето на ефикасни и общоприемливи за всички страни членки решения ще продължи и по време на идващото председателство “, добави министър Павлова.
На срещата през днешния ден участва и държавният секретар по европейски въпроси на Румъния с оглед обезпечаване на последователност със идващото Трио председателски страни, което стартира от Румъния на 1 януари 2019 година.
Председателското Трио Естония-България-Австрия завършва на 31 декември 2018 година
На 23 юни 2017 година трите страни членки одобриха стратегия, която беше построена на основата на пет съществени целта: Съюз за работни места, напредък и конкурентоспосбност; Съюз, който оправомощава и пази всички свои граждани; Към Енергиен съюз, ориентиран към политика в региона на климата; Съюз на независимост, сигурност и правораздаване и Съюзът, като мощен фактор на международната сцена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР