София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща днес

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща днес
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Страната ни остава едно от най-предпочитаните направления за семеен туризъм от руските туристи

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща през днешния ден с изпълнителния шеф на TUI за Русия и Оперативно-наблюдателно дело Тарас Демура и изпълнителния шеф на TUI за страната ни Пламен Кацаров. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма. Министър Ангелкова осведоми, че към този миг летният сезон се движи повече от сполучливо и предварителните данни сочат предстоящ растеж сред 7 и 10%. Тя акцентира, че и през този сезон България се утвърждава като една от най-предпочитаните дестинации за гостите от Руската федерация. „ Руските туроператори следят стабилно търсене на отмора в България през сегашния летен сезон. Страната ни остава едно от най-предпочитаните посоки за фамилен туризъм “, сподели министър Ангелкова. По думите ѝ статистиката за първите пет месеца сочи, че над 71 000 туристи от Русия са посетили страната ни, което е растеж от 6.4% в съпоставяне със същия интервал за 2016 година По време на срещата бяха разисквани взаимни действия за повишение на туристопотока, както и бъдещи вложения от страна на TUI в България.
Представителите на TUI обявиха, че е доста значимо да се продължи взаимната работа сред Министерството на туризма и туроператора, с цел да бъде обезпечено качеството на туристическия артикул.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР