София. Министърът на туризма Николина Ангелкова бе удостоена с най-високото

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова бе удостоена с най-високото
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова бе удостоена с „Орден на звездата на Италия“

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова бе удостоена с най-високото отличие на италианската страна - „ Орден на звездата на Италия “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Орденът ѝ бе връчен от посланика на Италия в България Н. Пр. Стефано Балди. Отличието се присъжда за заслуги за развиването на двустранните връзки и съдействието сред България и Италия.
Двамата участваха в откриването на конференция „ Археология и сполучливо музейно ръководство “ в Националния исторически музей, проведена от италианското посолство у нас. Държавното отличие се дава от президента на Република Италия, който е и ръководител на Ордена на звездата на Италия.
Министър Ангелкова уточни, че за нея връчването на ордена е чест и доста висока оценка, която я задължава да продължи да работи отговорно за ползотворното съдействие сред двете страни и за европейската вероятност. Министърът изрече благодарностите си към президента на Италия и дипломат Балди за извънредно положителното съдействие през годините, което по думите ѝ е дало опция да се осъществят голям брой начинания сред двете страни в туризма и културно-историческото развиване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР