София. Министър-председателят на България Бойко Борисов счита за предатели онези,

...
София. Министър-председателят на България Бойко Борисов счита за предатели онези,
Коментари Харесай

РБК : Българският премиер нарече „предатели“ противниците на „Турски поток“

София. Министър-председателят на България Бойко Борисов смята за предатели тези, които се опълчват на газопровода „ Турски поток “, отбелязва РБК .
Говорейки пред публицисти след срещата с съветския си сътрудник Дмитрий Медведев, Борисов съобщи, че задачата на София е да резервира съществуващите доставки на природен газ. Той напомни ориста на плана „ Южен поток ”, блокиран с решение на Европейската комисия. Според Борисов хора, които се опълчват на построяването на газопреносен център в страната, са всъщност предатели. „ Те желаят нашите вложения да бъдат заровени в земята, а ние желаеме да създадем оптимално транспарантен хъб ", увери българският министър председател.
„ Ако в Турция свърши газта, нашите тръби ще бъдат празни. И какво да вършим тогава? ”, бе въпросът, с който Борисов се обърна към съперниците на плана.
Българският министър председател засегна и въпроса за настоящите връзки сред Русия и Запада. Според него е належащо връщане на масата за договаряния, защото възможен боен спор „ ще има пагубни последствия за целия свят ".
„ Има хора, които употребяват визитата на Медведев, с цел да зададат въпрос за бъдещето на България: Русия или НАТО? А аз желая Черно море да бъде зона на другарство и туризъм ”, увери Борисов.
Медията напомня, че българският сектор на „ Турски поток “ с дължина 474 км би трябвало да бъде пуснат в употреба в края на 2019 година Едното отклонение на газопровода ще доставя Турция с газ, а другият ще доставя гориво за Европа (3,75 милиарда куб. м в центъра Баумгартен, Австрия) през България (3,5 милиарда куб. м ще останат в страната), Сърбия (2,5 милиарда куб. м) и Унгария (6 милиарда куб. м).

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР