София. Медицинският туризъм в България има дълга традиция и затова

...
София. Медицинският туризъм в България има дълга традиция и затова
Коментари Харесай

Mednapravlenie.ru: Медицинският туризъм в България е с 60 % по-евтин, в сравнение с останалите държави от ЕС

София. Медицинският туризъм в България има дълга традиция и по тази причина има редица предпоставки. Дори самото престояване в страната единствено по себе си е сложна оздравителна процедура – чистият планински въздух, прелестните балнеологични курорти, минералните източници, качествените и натурални хранителни артикули, съчетани с неповторимата природа, разрешат лекуването на редица хронически болести, разяснява профилираният интернет портал Mednapravlenia.ru .
Към сегашния миг медицинският туризъм в България е перспективно направление. Ако би трябвало да бъде направено позоваване на статистическите данни, то този тип лекуване в България е 60 % по-евтин, спрямо останалите страни от Европейския съюз. При това професионализмът на медицинския личен състав може да бъде оценен високо, предава Радио „ Фокус “ в рубриката „ Балкански туристически часовник “.
Благоприятният климат и античните кални и минерални извори са известни със своите лечебни свойства и от дълго време притеглят вниманието на здравните туристи. В България обаче сигурно може да се спести от разноските за необятен кръг медицински услуги от избелване на зъбния гланц и подсилване на венците до съществени интервенции на сърцето и рехабилитационни процедури за възобновяване на мускулно-скелетната система.
Големият плюс на България е, че лекуването може да се организира в балнеоложки курорти с кални бани и минерални извори – освен това целогодишно и на преференциални цени. Докато в страни като Италия се заплаща приблизително по 70 евро на процедура, то в България пакет за едноседмичен престой с включени две-три процедури на ден излиза едвам към стотина евро.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР