София. Мъртъв делфин от вида Муткур“ е открит край плаж

...
София. Мъртъв делфин от вида Муткур“ е открит край плаж
Коментари Харесай

Мъртъв делфин от вида „Муткур“ е открит край плаж „Смокиня“ – Бургас

София. Мъртъв делфин от типа „ Муткур “ е открит край плаж „ Смокиня “ – Бургас, оповестиха от Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури . Във връзка с подаден сигнал на телефон 112 за мъртъв делфин, чиновници на ИАРА, взаимно със чиновник на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас, са направили инспекция. При нея еустановено, че на брега на Черно море в региона на плаж „ Смокиня “, с GPS координати 42.22.29 и 27°. 42. 37., е открит мъртъв делфин от типа „ Муткур “ (Phocoena phocoena), в начален етап на разложение, по чието тяло няма следи от насилствена гибел или от риболовни уреди.
Съставен е констативен протокол и са подхванати дейности по неутрализиране на останките на делфина, според Инструкцията за взаимоотношение при случаи на изхвърлени китоподобни по българското черноморско крайбрежие, одобрена от Министерството на околната среда и водите.
При бъдещи сходни случаи, ИАРА ще оказва цялостно подпомагане на общините и концесионерите на плажове, както и на Регионална инспекция за опазване на околната среда, за определяне на типа китоподобни.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР