София. Липсата на каквато и да е идея за развитието

...
София. Липсата на каквато и да е идея за развитието
Коментари Харесай

Служебният министър Андрей Живков: Липсата на идея за развитието на ТЕЦ „Марица-изток 2“ води в началото на всеки ценови период до въпроса дали комплексът ще работи

София. Липсата на каквато и да е концепция за развиването на комплекса води до там, че въпросът, до който се стига при започване на всеки ценови интервал, е дали Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ ще работи, или няма да работи. Това сподели служебният министър на енергетиката Андрей Живков по време на конференция, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Във връзка с неналичието на вероятност, обрисувана пред комплекса „ Марица Изток “, главният ни проблем сега е точно ориентиран там, в кратковременен и дълготраен проект. Макар че ние нямаме дълготраен небосвод, се опитваме да слагаме някакви цели, които да се следват след нас. Липсата на каквато и да е концепция за развиването на комплекса „ Марица-изток “ води до там, че единственият въпрос, до който се стига при започване на всеки ценови интервал, е дали Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ ще работи, или няма да работи “, съобщи той.
„ В тази връзка желая да ви кажа, че ние сме в непрекъснати диалози със страните, които са заинтригувани с това – точно представителите на синдикатите, представителите на работещите, работодателите. Комуникацията ни е ползотворна все още. Работим по разнообразни разновидности. Съвсем скоро ще излезем с дефинитивно решение за това по какъв начин да постъпим, тъй че в близко бъдеще там да няма обществен стрес “, съобщи Живков. Той добави, че решението, което ще бъде взето, за разлика от преди, не е абсолютно.

„ Към Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “, както и към „ Мини Марица-изток “, както и към всички сдружения, ще пожелаваме съществено преразглеждане на разноските и на метода, по който се ръководят сдруженията “, изясни той.

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР