София. Културен център Ивайн Михайлов - Битоля настоява пред президента

...
София. Културен център Ивайн Михайлов - Битоля настоява пред президента
Коментари Харесай

Културен център Ивайн Михайлов - Битоля настоява пред президента на Македония Стево Пендаровски македонските българи да бъдат включени в Конституцията

София. Културен център " Ивайн Михайлов " - Битоля упорства пред президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски македонските българи да бъдат включени в Конституцията. Това се показва в писмо на ръководителя на Културен център " Иван Михайлов " - Битоля Любчо Георгиевски.

Агенция " Фокус " разгласява цялостния текст на писмото на Културен център " Иван Михайлов " - Битоля до македонския президент.

Господин Пендаровски, като президент на Македония Вие имате дълг към всички жители на тази страна, в това число и към македонските българи, които резервираха своята националност макар десетилетия репресии и напън. Днес управляващите се хвалят с отчет на една неправителствена организация, твърдейки света, че нашата Татковина била станала народна власт. Ние не сме разбрали по кое време и по какъв начин това се е случило предвид на непокътнатата държавна идеология на югомакедонизма. Затова бихме желали да сложим пред Вас два въпроса като президент на всички жители:

1. Защо при 110 000 македонци персонално и свободно изяснили се като българи посредством настояването за приемане на българско поданство, ние не сме упоменати в Конституцията на " демократичната " наша родина? Благодарни сме на Министъра на външните работи господин Османи, че направи това предложение, само че то беше отхвърлено, в това число и от Вас. Неприемлив е аргументът, че България не го била поискала, т.е. нямате против какво да го проиграете. Нашите права не могат да се разиграват като на покер.

Г-н Президент,
Ние не чакаме България да изиска от Вас да бъдем включени в Конституцията. Тя няма да го направи. За това упорства не България; настояваме ние!!! Ние, македонските българи дадохме на Македония възрожденците. Дадохме й Екзархията. Дадохме й великаните на македонската битка от Илинден. Дадохме й Дамян Груев, Гоце Делчев, Христо Татарчев, Тодор Александров, Ванчо Михайлов. Ние не сме малцинство и няма да бъдем малцинство, а държавотворен народ - достоверни македонци от български корен! Искаме си своето место в Конституцията и ще го получим.

2.Бихме желали също по този начин да Ви попитаме по кое време, господин Президент, ще откриете архивите на УДБА в Македония и по кое време ще поискате да бъдат отворени югославските окупационни документи свързани с репресиите и тортурите против македонските българи от Кървавата коледа 1945 насетне. Искаме да забележим кои са джелатите на нашия народ в Македония. Без правдивост няма амнистия!!! Искаме имената на убийците на българите от общите гробове във Велес, Делчево, Щип, Куманово...във всеки македонски град. Искаме истината за македонския ГУЛАГ, който има толкоз страшни за нас българите имена - Голи оток, Добой, Идризово. От Вашият отговор на тези два въпроса ще разберем какъв брой храброст имате и какъв брой откровено желаете европейско бъдеще за нашата Татковина. Г-н Президент, нямате илюзии - единствено Истината е суверен. Югомакедонистката неистина няма да направи Македония свободна .
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР