София. Критериите за подбор на проекти при предстоящия прием по

...
София. Критериите за подбор на проекти при предстоящия прием по
Коментари Харесай

Заместник-министър Момчил Неков: Критериите за подбор на проекти по подмярка 7.2 ще осигурят на общините равен старт при кандидатстването

София. Критериите за асортимент на планове при идния банкет по подмярка 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от ПРСР 2014-2020 година ще бъдат справедливи и ще обезпечат еднакъв старт на общините при кандидатстването “. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Момчил Неков в онлайн включване в проведена от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) районна полемика, оповестиха от Министерство на земеделието . В срещата вземат участие кметове и ръководители на общински препоръки от Североизточен регион за обмисляне, като тя се организира през днешния ден в к.к. Албена.
По подмярка 7.2, която е част от мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “, ще се одобряват планове в четири посоки, като е избран следният оптимален бюджет за едно планово предложение:
- за водоснабдяване – 1,5 млн. евро оптимален бюджет за планово предложение;
- за пътища - 1,5 млн. евро оптимален бюджет за планово предложение;
- за улици и тротоари – 1 млн. евро за оптимален бюджет за планово предложение;
- подобряване на енергийна успеваемост в общински здания – 0,5 млн. евро оптимален бюджет за планово предложение.
„ Всички планове би трябвало да бъдат изпълнени и платени до 2025 година Очакваме да аплайват към 170 – 180 общини “, разяснява заместник-министърът. Той добави, че промените в мярката би трябвало да бъдат утвърдени от Комитета за наблюдаване и нотифицирани от Европейската комисия, а общините ще аплайват на конкурентен принцип.
Във връзка с подготовката на тактики от страна на общините за метода ВОМР за програмен интервал 2023 – 2027 година Момчил Неков осведоми представителите на локалната власт, че с помощта на Стратегическия проект има опция да бъде повишен броят на локалните инициативни групи от 64 на 100. Това е резултат от увеличеното на 60% национално съфинансиране по втори дирек в Стратегическия проект.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР