София. Краката са уморени, особено в края на деня. Дали

...
София. Краката са уморени, особено в края на деня. Дали
Коментари Харесай

9 начина да се отблагодарим на краката си, за да ни служат вярно

София. Краката са изтощени, изключително в края на деня. Дали сме се погрижили за тях по най-хубавия метод, с цел да ни служат правилно и на следващия ден? Болки, крампи, отичане и от време на време тежест, също мравучкане и сърбеж. Това се показва в публикация, отдадена на грижата за краката, публикувана от Interimage.bg.

Тези постоянно срещани недоволства може да алармират за проблеми с кръвоносните съдове и за развиването на по този начин неестетичните разширени вени. Лекарите назовават положението „ хронична венозна болест “ и като всяка болест тя също предстои на профилактика и лекуване.

Разширените и паякообразни вени (с тип на паяжина) напълно не са симптом на остаряване. Наблюдават се и при дейни хора на междинна възраст, а рисковите фактори са фамилна предразположеност, бременност и необятен кръг от специалности – хирурзи, учители, фризьори и други, въобще всички, които прекарват дълго време на крайник или неподвижно. И тъй като хроничната венозна болест визира всеки втори, е хубаво да вземем краката си в ръце и да поставяме систематични грижи за тях – изключително във времена на работа от у дома, която води до обездвижване и още по-големи вреди за кръвоносните съдове.

Ето 9 рекомендации, само че единствено за тези, които държат краката им да са красиви и в добра форма!
Внимание: подобаващи обувки и чорапи
Няма изненада: здравето на краката има директна връзка с избора на обувки и чорапи. Що се отнася до обувките, нормално минималистичните с по-ниски токчета имат позитивно влияние върху здравето на краката. Високите токчета са красиви, само че по-добре ги запазете за специфични случаи. Избирайте обувки тъкмо по размер, с добра опора на свода и такива, които не трансформират естествената форма на крайници.

Облекло
Плътно прилепналите облекла могат да лимитират притока на кръв. Дрехи, които са прекомерно тесни, притискат вените и попречват венозното оттичане.

Да ги повдигнем
Когато сме седнали, е добре да държим краката повдигнати, в идеалния случай на височината на сърцето или даже над него. Простият способ потвърдено усъвършенства кръвообращението, като снижава налягането във вените на краката. Стойката има значение. Дръжте гърба си изправен, а главата вдигната нагоре. Не стъпвайте първо на пръсти, а на петата – а по-късно придвижите тежестта към предната част на ходилото.

Движение, придвижване
Избягвайте да сте в седнало състояние за дълго време. Ако се постанова поради работата, то е добре да ставате за оживление или да промените позицията – за по-добро кръвообращение. Избягвайте да седите с кръстосани крайници, защото това може в допълнение да ограничи притока на кръв към краката и ходилата.

Простички извършения
Дори и да сте на крайник през целия ден, това не значи, че сте се погрижили за отличната форма на краката. За подкрепяне на кръвообращението са нужни извършения най-малко три пъти седмично. Благотворно въздействат разтягането на петите и пръстите на краката, маховете с крайници и въртенето на педали от легнало състояние у дома,.

Малко нежна грижа
След дълъг работен ден оставете краката си да се възстановят. Обливането със студена вода бори умората и подуването. А лекото масажиране на засегнатите области може да помогне за по-добро кръвообращение. Лекият масаж е скъп, като можете да употребявате и козметичен артикул като спомагателна грижа. Избягвайте притискането непосредствено върху вените, защото по този начин може да увредите нежните тъкани.

Вода и отново вода
Приемът на задоволително вода е благоприятен за цялото тяло – също и за краката и вените.. Наднорменото тегло също предизвиква нараснало венозно налягане и може да бъде предотвратено с богата на фибри диета и нараснал банкет на течности (около 1,5 литра вода на ден).

Балансирано хранене
Режимът на хранене играе основна роля за здравето на краката. Приемът на храни с високо наличие на флавоноиди облекчава дискомфорта при разширени вени. Флавоноидите, които се съдържат в огромни количества в зеленчуците, плодовете и какаото, усъвършенстват кръвообращението и отпускат кръвоносните съдове. Храните с фибри (ядки, бобови, пълнозърнести) поддържат перисталтиката на червата и предотвратяват запека, който може да докара до наднормено тегло.

Преглед при експерт
И въпреки всичко при дискомфорт в краката, мравучкане, оток и тежест златното предписание е посещаване при експерт. Не чакайте разширените вени да станат мъчително забележими. Това е и посланието на обичайна акция „ Вземи краката си в ръце интензивно “ на Българското национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология с поддръжката на уеб страницата. През лятото в границите на акцията предстоят медицински прегледи за хронична венозна болест, както и разнородни и забавни начинания за информиране на хората за рисковете, профилактиката и лекуването на разширените вени.

Следете провокациите, които са част от акцията, и прочетете още потребни препоръки за красиви крайници в уеб страницата и.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР