София. Когато се говори за пенсии, ГЕРБ трябва да мълчат

...
София. Когато се говори за пенсии, ГЕРБ трябва да мълчат
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Пенсиите не са увеличавани с толкова през последните 12 години - средно с 12.8%

София. Когато се приказва за пенсии, ГЕРБ би трябвало да мълчат отговорно, съобщи общественият министър

„ Увеличението на пенсиите през 2008 година от Тройната коалиция е голямо, по-късно ГЕРБ задържаха пенсиите 12 години. В нарушаване на българското законодателство 3 години ГЕРБ не осъвременяваха пенсиите на българските пенсионери – 2009 година, 2010 година и 2011 година По този метод нарушаваха закона, само че го обясняваха с рецесията в България. “ Това съобщи министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков от парламентарната естрада по време на дебатите за приемане на бюджета за Държавното публично обезпечаване, оповестиха от Българска социалистическа партия.

По думите му сега пенсиите се покачват с толкоз, колкото не са увеличавани през последните 12 години, само че комфортно се пропуща да се спомене, че през 2009 година, 2010 година и 2011 година те не са били осъвременявани.

„ Нека всички български пенсионери да си зададат въпроса, в случай че бяха осъвременявани тогава пенсиите, в това число с мизерните 5-6%, с които ги увеличаваха през целия интервал на ръководството си ГЕРБ, в този момент пенсиите им щяха да бъдат най-малко 15-16% по-високи от сегашните “, безапелационен бе министър Гьоков.

„ Когато се приказва за пенсии, ГЕРБ би трябвало да мълчат отговорно “, сподели още общественият министър и изясни за какво: „ Не може да гледаш по какъв начин 12 години при осъвременяването на пенсиите старите изостават от новите и да не взимаш никакви ограничения за това. Не може 12 години да управляваш и да държиш пенсиите на мизерни равнища и в този момент, като се усилват приблизително с 12.8%, да се внушава на българския народ, че надали не някой е направил нещо неприятно и да се омаловажава това деяние на държавното управление. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР