София. Клетвата по Конституцията на Радев и Промяната“ ще е

...
София. Клетвата по Конституцията на Радев и Промяната“ ще е
Коментари Харесай

Илиана Беновска: Клетвата по Конституцията на Радев и „Промяната“ ще е тяхната „магистрала „Струма““ ли? А, Радио К2 навърши 13 години!

София. Клетвата по Конституцията на Радев и „ Промяната “ ще е тяхната „ автомагистрала „ Струма “ли? А, Радио К2 навърши 13 години! Това декларира журналистът Илиана Беновска в коментара към днешното издание на авторското си предаване „ Беновска пита “, оповестиха от екипа на предаването .



Депутатите в 47-ото Народно събрание поставиха клетва.
Закле се и Кирил Петков, бъдещият министър-председател от „ Продължаваме Промяната “, който наруши Конституцията съгласно Конституционен съд, тъй като стана министър на стопанската система с поданство в Канада.
На мига връчих Конституцията на Кирил Петков. Той си я взе с усмивка и си потегли с нея в ръка.
За разлика от Румен Радев, който не одобри Конституцията от мен, сякаш страниците ѝ са намазани с отрова…
В 47 Народно събрание Радев благосклонно приветства депутатската клетва в Конституцията. Дали тъй като, също, наруши Конституцията като назначи за министър Кирил Петков, жител на Канада?
Клетвата по Конституцията на Република България е клетвен текст, дефиниран в Конституцията на Република България.
Чл. 76, алинея 2 в Глава Трета. Народно заседание от Конституцията гласи:
На първото съвещание народните представители поставят следната клетва: „ Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се. “
Клетвата се поставя, според член 76 от Глава Трета. Народно заседание, член 96 от Глава Четвърта. Президент на Републиката и член 109 от Глава Пета. Министерски съвет, от следните лица, встъпващи в държавна служба:
• народните представители на Република България (чл. 76),
• президента и вицепрезидента на Република България (чл. 96) и
• членовете на Министерския съвет на Република България (чл. 109)
Каква ще е нашата българска участ?! С 47 Народно събрание и държавно управление в състав:
Първи: „ Продължаваме промяната “. Да забележим какъв „ вятър на смяната “ ще повее от Кирил Петков и Асен Василев в ББР и кои ща са новите „ чичко паричковци “. И да забележим какъв нов „ морал на смяната “ ни донесе фамозната шефка на ДКК Ваня Караганева – дупеща се пред огледалото по жартиери.
Втори: Не Българска социалистическа партия – а персонално Корнелия Нинова – вечно отпред на Българска социалистическа партия. Щели да ѝ разкрият Персонално министерство… Предлагам да ѝ основат Министерството на щастието – както е в Абу Даби. Там жена е министър на щастието. Корнелия язди кобила, върти крушовицки баници, само че и върти и гюбеци не с кого да е, а с бохема Горан Брегович.
Трети: Има Такъв Народ. Остава да забележим какви са „ гащите бански “ на Тошко Африкански на Слави от Има Такъв Народ. Защото Слави – великан по растеж и по популярност – се срина до растежа на Тошко Йорданов. И. Дали? Ние, по-височките публицисти – като мен или Митко Патарински от „ Блиц “, или Лъчко Лисицов от „ Флагман “ би трябвало да си носим столче, като взимаме изявление от Тошко Йорданов? И да го качваме да стъпи на столчето?
Четвърти: Демократична България. И военачалник Атанас Атанасов ще би трябвало да го караме да стъпва на столче – да увеличи политически растежа на Демократична България. А, за Христо Иванов ще има изненади: я, от Лозан Панов, я, от Иван Гешев, я, от Сотир Цацаров, я, от Лаура Кьовеши.
Иначе. Има и хубави неща в живота…
Радио К2, на “въпреки “ на КРС – Октопода Веселин Божков, на Медийния Октопод – Красимир Гергов и на Политически Октопод – Цветан Цветанов на 4.12.21-ва става на 13 години!
Да сме живи и здрави.
Аз съм Беновска. И ще продължа да запитвам. Защото няма кой.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР