София. Китайският конгломерат СИТИК Констракшън“ проявява инвестиционен интерес към изграждането

...
София. Китайският конгломерат СИТИК Констракшън“ проявява инвестиционен интерес към изграждането
Коментари Харесай

МРРБ: Китайски конгломерат проявява интерес към изграждането на тунела под Шипка и автомагистралата Русе – Велико Търново

София. Китайският конгломерат „ СИТИК Констракшън “ демонстрира капиталов интерес към построяването на тунела под Шипка и автомагистралата Русе – Велико Търново. Това стана ясно на среща през днешния ден на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков с представители на китайската компания, оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството .
„ Крайно време е да поставим основите на едно дълготрайно и стабилно партньорство сред България и китайския бизнес “, сподели на срещата министър Нанков.
В хода на диалога бяха разисквани опциите за сключване на Меморандум за съдействие, включващ съответни параметри за публично-частно партньорство.
„ Ще бъда благополучен, в случай че успеем да отбележим прогрес в нашите взаимни старания за осъществяване на инфраструктурни планове под формата на публично-частно партньорство “, акцентира по време на срещата министърът. Той добави, че за напредъка на бизнес връзките сред България и Китай ще способства и идният конгрес 16+1, в София - самодейност, целяща да насърчи съдействието сред Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа, чийто хазаин ще бъде София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР