София. Като братска, славянски и съседна държава страната ни би

...
София. Като братска, славянски и съседна държава страната ни би
Коментари Харесай

БСП Варна: Неутралитет на България спрямо войната Русия - Украйна

София. Като братска, славянски и прилежаща страна страната ни би могла да е хазаин на мирни договаряния на най-високо равнище

Пълен неутралитет на България във връзка с войната в Украйна.
Това беше изводът, към който се сплотиха социалистите от Варна по време на полемиката “Войната и мирът. Конфликтът в Украйна – част от световните процеси за смяна на международния модел и последствията за стопанската система на България “, оповестиха от Българска социалистическа партия - Варна.

Във Варна бяха отправени още няколко послания към левите хора.

Според домакина и народен представител от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов, преди всичко - Българска социалистическа партия да поддържа деен разговор с Русия и с Газпром, тъй като от това зависят както газовите доставки на страната ни, по този начин и стопанската система и положението на семействата.

Той добави, че с помощта на Българска социалистическа партия България не изпрати оръжия в Киев, само че би трябвало да отиде и една крачка по-напред. Като славянска, братска и прилежаща страна би трябвало да опита да се трансформира в медиатор и мост в разговора сред Москва и Киев. И да насочи покана за мирни договаряния на най-високо равнище на наша територия.

А в случай че натискът за военна помощ продължава - да провежда референдум - за или срещу.
Всички знаем какъв ще е резултатът от него, споделиха няколко от ораторите в залата.
На полемиката с изключение на военните и геополитически измерения на спора, бяха оценени и историческите. Според проф. Искра Баева, Европа не е научила уроците си от Втората международна война. Тя, както и днешната, е можела да бъде избегната, а стотици животи да бъдат избавени, безапелационна беше Баева.

Проф. Румен Гечев пък изясни за какво страната ни би трябвало да одобри изискванията на съветската страна и да заплаща за газа в рубли. Според него, другояче Москва ще се принуди да спре доставките за цяла Европа, а последствията ще са пагубни.

В полемиката се включиха и доста младежи. Кандидатът за ръководител на МО в Българска социалистическа партия Станислав Стоенчев съобщи, че страната ни би трябвало да се бори за мир и неутралитет, тъй като другояче ще лишим личните си деца от бъдеще.

Той благодари на депутатите от левицата за позицията на Българска социалистическа партия в Народното събрание, в резултат на която през днешния ден България не праща оръжия в Киев.

При обобщаването на резултатите от диалога беше взето решение да се предложи на централата на партията Българска социалистическа партия да провежда сходни полемики във всяка област, с цел да може социалистите да кажат своето мнение, а гласът им да бъде чут.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР