София. Капитанът на Черно море – Пламен Алексиев ще изиграе

...
София. Капитанът на Черно море – Пламен Алексиев ще изиграе
Коментари Харесай

Пламен Алексиев слага край на кариерата си

София. Капитанът на Черно море – Пламен Алексиев ще изиграе в събота последния си професионален мач. Една от емблематичните фигури за варненския баскетбол през този век взе сложното решение да приключи кариерата си след 19 сезона. На 36 години, юношата на моряците разгласи, че ще „ окачи кецовете “ против Левски Лукойл, като последният му мач ще бъде в залата, откъдето потегли към огромния баскетбол – „ Христо Борисов “.

“Бих желал първо да благодаря на семейството ми – най-близките хора до мен. Родителите ми, жена ми и детето ми. Искам да изкажа големи благодарности към двама треньори, които сложиха началото на моята кариера като баскетболист. Това са Христо Борисов и Симеон Варчев, които за жалост не са измежду нас. Благодарности към всички треньори, с които съм работил и всеки е оказал помощ да се развъртвам – Петко Делев, Дарин Великов, Спас Натов, Любо Минчев, Дечо Коешинов, Галин Стоянов и още доста. Искам да благодаря на всички играчи, с които съм играл през годините. Огромна признателност на управлението на Черно море Тича и в частност на президента на клуба Д-р Георги Ганчев за дадената опция да сложа край на кариерата си в залата и клуба, от където стартира тя. Баскетболът ми е дал извънредно доста незабравими и хубави страсти, тъй като в крайна сметка се помнят единствено хубавите неща ”, показа Пламен Алексиев.

Кариерата на Алексиев мина главно в родния Черно море, с който той игра два финала в шампионата (2006, 2009), като още четири пъти завоюва бронзовите медали (2005, 2007, 2014 и 2015). През 2015-а плеймейкърът ликува и с Купата на България, където преди този момент има още три финала (2006, 2008 и 2014). Гардът бе част още от Черноморец, Ямбол и Берое. С екипа на заралии Алексиев игра още един край в шампионата, като също така завоюва Балканската лига и Купата на България – през 2017 година.

С изявите си през годините гардът доближи и до националния тим, като бе част от състава на Росен Барчовски за европейското състезание през 2005 година в Сърбия и Черна гора, въпреки и без да запише формален мач. Той е избиран и за присъединяване в Мача на звездите, където през 2016 година завоюва състезанието за тройки. За страдание в последните години кариерата на Алексиев бе придружена и от разнообразни травми, които ограничиха времето му на полето.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР