София. Жълт код за дъжд, сняг, вятър и вълнение на

...
София. Жълт код за дъжд, сняг, вятър и вълнение на
Коментари Харесай

НИМХ: Жълт код за дъжд, сняг, вятър и вълнение на морето е в сила за 25 области в страната за 22 март

София. Жълт код за дъжд, сняг, вятър и неспокойствие на морето е в действие за 25 области в страната за 22 март. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждение за обилни превалявания от сняг важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. В тези области снежната завивка ще се усили с до 10-25 см, в някои планински региони - с до 30 см. По поречието на Дунав преваляванията ще са най-вече от дъжд.

Жълт код за дъжд и сняг с количества до 20-30 mm е годен за областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Русе, Силистра и добрич, за сняг и вятър - за Шумен, Разград и Търговище, а единствено за дъжд - за Варненска и Хасковска област. По долното течение на Струма валежите ще са от дъжд. В областите Смолян и кърджали През нощта против понеделник има условия за поледици. В областите Шумен, Разград и Търговище ще духа сдържан вятър от север-североизток и с него ще се основават условия за виелици и навявания.

За цялото крайбрежие е в действие предизвестие за мощен вятър над морето от север-североизток със скорост 14-17 м/с (7 по Бофорт) и рисково неспокойствие, което ще доближава 4 бала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР