София. Изпълнителното бюро на БСП не е органът, който да

...
София. Изпълнителното бюро на БСП не е органът, който да
Коментари Харесай

Инициатива „Социалисти за развита България“: Изпълнителното бюро на БСП не е органът, който да се произнесе по събраната подписка от 64 членове на Националния съвет и няма право да ограничава провеждането му

София. Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия не е органът, който да се произнесе по събраната подписка от 64 членове на Народно събрание и няма право да лимитира провеждането му. Това показват в конкретизиране до медиите от екипа на Инициатива „ Социалисти за развита България “ по отношение на позицията на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия по тематиката. Към позицията си те ползват и лист на членовете на Националния съвет на партията, подписали и изпратили уведомления за свикването на присъствено съвещание.

Агенция " Фокус " разгласява уточнението без редакторска интервенция.

Уважаеми сътрудници, по отношение на изнесената през днешния ден позиция на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия държим да уточним следното:
На 20 ноември 2021 година, в 18.11 ч. на имейла на деловодството на Народно събрание на Българска социалистическа партия ([email protected]) е изпратено съобщение, с което се афишира свикването на присъствено съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия, подписано от 64 членове на Народно събрание. Същите са изпратили самостоятелни имейли до [email protected], каквато е практиката, открита от управлението на партията за неприсъствени съвещания.
Всеки един от 64-ата е изпратил тази своя позиция и на нашия мейл, с цел да се избегнат точно спекулации като днешната. Искането е изпратено от упоменатата е-поща, само че от името на подписалите се. Иначе на Позитано 20 чудесно познават този имейл адрес, на който по този начин или другояче изпращат всичките си прессъобщения.
Сайтът socialisti.bg е основан от членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия и взе интензивно присъединяване в последните три предизборни акции на партията – в това число извънредни изявленията и отразяване на дейностите на членовете на същото това Изпълнително бюро. И това е направено със лични сили и средства, без да е пожелан или получен нито един лев от централата на Българска социалистическа партия.
Уставът на Българска социалистическа партия е безапелационен. Съгласно чл.32, алинея 8 Националният съвет се привиква по искане на една трета от членовете на Народно събрание. ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия не е органът, който да се произнесе по събраната подписка от 64 членове на Народно събрание и няма право да лимитира провеждането му.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР