София. Изграждаме един от главните столични булеварди, който е част

...
София. Изграждаме един от главните столични булеварди, който е част
Коментари Харесай

От 12 юни се отваря за движение новия участък от северното пътно платно на бул.“Тодор Каблешков“, затваря се кръстовището с ул.“Луи Айер“

София. Изграждаме един от основните столични булеварди, който е част от третия вътрешен кръг на града - бул. “Тодор Каблешков “. Изцяло нови пътни платна, тротоари, велоалей, осветяване. В момента работим интензивно и за привършване на отчуждителните процедури, с цел да може да продължим идната година с сектора от ул.„ Луи Айер “ към „ Черни връх “. Това сподели през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на работата дружно с инж.Ангел Джоргов – заместник-кмет по направление строителство, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

От 12 юни 2021г., събота, се отваря за придвижване северното платно на бул. “Тодор Каблешков “ от ул.„ Костенски водопад “ до ул. “Кирил Ботев “ и бул. “България “.

От на следващия ден се трансформира организацията на придвижване, като се не разрешава влизането на пътни транспортни средства през кръстовището с ул. „ Луи Айер “. По гледище на кмета Фандъкова се обезпечава заместващ рейс за обслужване на живеещите в източната част на квартала.

Започват строителни работи в кръстовището на бул. “Тодор Каблешков “ и ул. “Луи Айер “. За придвижване се отварят улиците “Делян Белишки “ и “Шарл Шампо “ като обходни различни улици за придвижване в региона.

Заместващият бус ще реализира връзка от обръщателното колело рейс 65 до обръщателното колело на бул. “Т.Каблешков “.

" Тази организация на придвижване ще продължи към месец ", уточни инж.Джоргов.
" Работи се поетапно, с цел да се обезпечи достъп до жилищните квартали от двете страни на булеварда.
Работим по отчуждителните процедури, с цел да може да продължим идната година с построяването на бул. “Тодор Каблешков “ от „ Луи Айер “ към бул. “Черни връх “ и в това време за продължението на „ Филип Кутев “ до „ Симеоновско шосе “. След привършване на построяването на целия бул. ще се изградят и трамвайните линии по резервираното трасе ", добави той.

Кметът Фандъкова уточни също, че все още се извършват строителните работи на ул. “Николай Коперник “, подземната инфраструктура по ул. “Цар Иван Шишман “, бул. „ Цар Борис III “. Очаква се позволение за градеж за работа по ул. “Първа българска войска “.
В процедура по желание на реализатор са построяването на „ Чепинско шосе “, кръгово кръстовище на „ Климент Охридски “ и бул.„ Ляпчев “ и други, както и на 8 квартални улици, една от които е ул. “Флора “, която е значима за новата детска градина в „ Манастирски ливади – изток “.

Допълнителна информация за краткотрайната организация на придвижването по отношение на реорганизация на ул.„ Тодор Каблешков “

От 12.06.2021 година до 02.07.2021 година /включително/ се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по ул.„ Тодор Каблешков “ в сектора от ул. „ Деян Белишки “до ул. „ Майор Павел Павлов “ и през кръстовище ул. „ Тодор Каблешков “ – ул. „ Луи Айер “.

От 12.06.2021 година до 02.07.2021 година /включително/ се съкратяват маршрутите на автобусни линии №№ 65 и 74 в посока кв. „ Манастирски ливади “ до обръщателното колело на ул. „ Тодор Каблешков “, за тролейбусни линии №№ 7 и 8 и автобусни линии №№ 73, 76 и 204.

Осигурява спомагателен рейс, който ще транспортира пасажерите от обръщателното колело на ул. “Тодор Каблешков “ до
Началната спирка за маршрутите на автобусни линии №№ 65 и 74 е спирка с код 0600 „ Ж.к. Гоце Делчев “, ситуирана в обръщателното колело на ул. „ Тодор Каблешков “.

Разкрива се краткотрайна последна спирка, със статут на двойна спирка, за автобусни линии №№ 65 и 74 на ул. „ Тодор Каблешков “ преди обръщателното колело в посока ул. „ Луи Айер “.

Закриват се спирки:
- с кодове 0598 и 0601 „ Ул. Тодор Каблешков “;
- с кодове 2034 и 2035 „ Ул. Луи Айер “;
- с кодове 0867 „ Кв. Манастирски ливади “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР