София. Избрани са победителите във фотоконкурса на МОСВ ПриРодоЛюбие в

...
София. Избрани са победителите във фотоконкурса на МОСВ ПриРодоЛюбие в
Коментари Харесай

Избрани са победителите във фотоконкурса на МОСВ „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“

София. Избрани са спечелилите във фотоконкурса на Министерство на околната среда и водите „ ПриРодоЛюбие в 4 сезона “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите . Журито избра 12 фотографии, като взе под внимание и „ харесванията “ във фейсбук страницата на министерството. Класирани са по 3 фотографии във всяка категория – „ Пролет “, „ Лято “, „ Есен “ и „ Зима “, надлежно на първо, второ и трето място.
Победител в категория „ Пролет “ е Пламен Стоянов с фотоса „ Нощен кадър “ на арката на село Тюленово, област Варна. На второ място е фотографията на Йорданка Бозаджиева от язовир Богданци, община Самуил, област Разград, a на трето – фотографията на Станимира Желязкова „ Пролетно събуждане на остров „ Света Анастасия “ край Бургас.
В категория „ Лято “ преди всичко е класирана творбата на Светла Момчилова – фрагментът е от Пирин, покрай Тевно езеро. На второ място е Алия Казанджиева с „ Плажа в Бургас “, на трето е фрагментът на Силвия Урумова от Тюленово.
В категория „ Есен ” наградата за първо място е за Илия Левков – „ Кестенова гора в планина Беласица “, на второ е отличена фотографията на Петьо Стефанов „ Осмарски скални манастири “ и на трето място е фотографията на Габриела Цулин „ Дулово през септември “.
В категория „ Зима “ преди всичко е класиран фотосът на Пламен Ликьов – „ Плодове на шипка, сковани от студа “, направена в региона на с. Баховица, община Ловеч. На второ място е творбата на Туристически клуб „ Пирински стражи “ – „ Пейзаж от връх Ореляк (2099 м), Пирин “, и на трето място е Гергана Влайкова със фотография от село Гела.
Награда на публиката с най-вече „ лайкове “ във фейсбук е за фотографията на Илия Левков „ Местността „ Гьолчето “ в планината Беласица. Друга негова творба е определена единомислещо и от журито за първо място в категория „ Есен “.
Авторите на отличените фотографии печелят ваучери за първо, второ и трето място надлежно за 5, 4 и 3 нощувки в посетителските центрове на Министерство на околната среда и водите, които се намират в Аркутино, Камчия, Смолян, Батак, Предела, Огоста и Национален парк „ Пирин “. Дванайсетте фотографии ще станат част от годишния календар на Министерство на околната среда и водите за 2020 година и ще бъдат експонирани в постройката на Министерството.
В състезанието участваха и 14 деца, които ще получат поощрителна премия – раница за пикник.
Благодарим на всички участници за изпратените снимки. Продължавайте да снимате, любувайки се на прелестната българска природа!
Фотографиите може да видите тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР