София. Интересен ден в редиците на волейболен клуб Славия, след

...
София. Интересен ден в редиците на волейболен клуб Славия, след
Коментари Харесай

Славия с победа в Ефбет Супер Волей, но със загуба в Демакс лига

София. Интересен ден в редиците на волейболен клуб Славия, откакто мъжкият тим записа втора победа в мъжкия хайлайф, надделявайки с 3-0 над ПСК Локомотив Пловдив. Не толкоз сполучлива беше срядата за женския тим на столичани, защото славистките изгубиха с трагичното 2-3 от Варна ДКС.

ПСК Локомотив 0-3 ВК Славия (13-25, 21-25, 16-25)

Столичният Славия записа втора победа в Ефбет Супер Волей, откакто тази сряда съумя да се наложи с чистото 3-0 над тима на ПСК Локомотив в отсрочен мач от първи кръг в мъжкия ни хайлайф.
Домакините стартираха по-притеснени в мача, допускайки неточности в офанзива. Славия от своя страна сподели превъзходство на блок (3) и на сервис (3 аса). Вторият гейм беше най-оспорван, като Локомотив даже поведе първоначално. Александър Борисов на блок обаче беше решителен в основни моменти и обезпечи на своя тим лидерската позиция в гейма. Водейки с 2-0, Славия не позволи изненади и в третия, финален сет, а Виктор Бодуров постави точка на дуела, отбелязвайки ас.
Васил Николов записа най-вече точки за своя отбор Славия (14 и 62% успеваемост в атака). Топ изпълнител в мача пък стана Венцислав Георгиев с 16 точки и 57% успеваемост.

Славия 2-3 ДКС Варна (25-17, 27-25, 20-25, 19-25, 13-15)

Женският тим на Славия пък позволи трагична загуба от ДКС Варна в Демакс Лига, откакто поведе с 2-0, само че по-късно изпусна самодейността.
Славистките стартираха доста по-уверено в дуела, взимайки самодейността незабавно след първия съдийски сигнал. Без проблеми те сграбчиха първия гейм, само че варненският отбор бързо сподели, че ще се бори за всяка топка. Игра точка за точка и замяна на водачеството белязаха целия втори гейм, само че в последна сметка Славия беше по-прецизният отбор в последните минути след 22-рата точка.
Решени да покажат цялостния си капацитет, девойки от ДКС Варна започнаха по отличен метод в третия гейм, с което върнаха и интригата в дуела. Оспорван беше и четвъртият сет, в който славистките поведоха, само че след 15-тата точка, гостнеките демонстрираха мотивация и съумяха да изравнят геймовете.
И двата тима се бориха за всяка топка в решаващия тайбрек, само че варненки съумяха да наложат волята, поздравявайки се с крайния триумф.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР