София. инистерският съвет одобри допълнително 2 088 222 лева за

...
София. инистерският съвет одобри допълнително 2 088 222 лева за
Коментари Харесай

Над 2 млн. лева се осигуряват за подкрепа на иновации и модернизация на училища

София. инистерският съвет утвърди в допълнение 2 088 222 лв. за поддръжка на нововъведенията в образованието и за рационализация на материалната база на учебни заведения. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

1 682 170 лв. се отпускат по Национална стратегия “Иновации в деяние ” за разпространение и мултиплициране на положителни нововъведения сред просветителните институции. Всяко новаторско учебно заведение подписва по два контракта с други учебни заведения за взаимна подвижност. Общо 261 общински и 6 частни учебни заведения ще получат по 3710 лв. за осъществяване на взаимни действия. Други 263 общински и 3 частни учебни заведения, които не са новаторски, имат подписан по един контракт. Техните пакети са на стойност 2600 лв.. Съвместната работа сред учебните заведения спомага за продан на положителни практики и хрумвания за провокиране на нововъведенията в просветителния развой.

Кабинетът утвърди 406 052 лв. по националната стратегия „ Професионално обучение и образование “. Средствата се дават за 14 общински професионални гимназии и междинни учебни заведения за дефинитивни заплащания по планове за ремонт. С модернизирането на постройките учениците ще имат опция да работят с най-новото техническо съоръжение и да придобият професионални компетентности в действителни трудови условия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР