София. Има точни указания от Агенцията за устойчиво енергийно развитие

...
София. Има точни указания от Агенцията за устойчиво енергийно развитие
Коментари Харесай

Валентина Узунова, БСП: Има точни указания от Агенцията за устойчиво енергийно развитие как трябва да изглежда планът за енергийната ефективност, но тази структура не е спазена от Столична община

София. Има точни инструкции от Агенцията за стабилно енергийно развиване по какъв начин би трябвало да наподобява проектът за енергийната успеваемост, само че тази конструкция не е спазена от Столична община. Това сподели Валентина Узунова, специалист на Българска социалистическа партия, към Комисията за инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне към Столичния общински съвет в изявление за Агенция „ Фокус “ за енергийните проекти на Столична община. Тя разясни, че става въпрос за три стратегически документа на енергийна тематика. По думите й разочароващото в трите стратегически документа на Столична община е, че и в трите цифрите за данните, касаещи енергопотреблението в общината, плановете за енергийна успеваемост и стойностите в тях се разминават. " Учудващо е, че в документите се борави с данни от 2003, 2007 и 2013 година и липсва остойностяване на някои от плановете, планувани за осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост ", уточни Узунова.
По думите й в Закона за потреблението на възобновими енергийни източници е записано по какъв начин би трябвало да наподобява стратегическия документ и това не е спазено от Столична община. " Няма ги наложителните раздели и разбори, които би трябвало да бъдат направени. Съветниците от ръководещата партия неведнъж споделиха, че Българска социалистическа партия не дават съответни оферти. Не даваме, тъй като в действителност тези документи не могат да минат с една–две козметични промени. Те би трябвало напълно да бъдат изменени и пренаписани. Те изначално са заложени неправило и са показани по този начин ", сподели Узунова.
Деница КИТАНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР